Bästa mataffärerna i Valle Gran Rey

Det finns många mataffärer i Valle Gran Rey. Säkert minst en i varje kvarter.

Här är mina fem favoritaffärer:

1. Ansria

Jag har faktiskt aldrig tänkt på vad affären heter innan jag skrev det här blogginlägget. Jag tänker bara på den som ”ekoaffären  i Vueltas”. De har alla möjliga ekologiska skafferivaror. Där köper jag saker som nötter, olivolja, kokosolja och tamari. De har även ekologisk hudvård och sånt, typ solkräm, tvål och deo. Och lite kläder.

20131223_135036 Ansiria gomera.nu

2. Lomo del Riego.

Ekologisk grönsaksaffär som ligger uppe vid busstationen. De har en egen trädgård med ekologisk odling ,vars grönsaker och örter de säljer. Förutom det säljer de frukt och grönsaker som är så närodlade som möjligt. Ofta har de även ett litet utbud av till exempel ost – jag köpte en eminent bit ekologisk getost från El Hierro förra året vill jag minnas. De har också en del ekologiska skafferivaror och ekologiska viner, men nu i vintras tyckte jag att utbudet var ganska tunt.

Det här är en rosmarinbuske i Lomo del Riegos trädgård:

20131221_114430gomera.nu

Läs mer om Lomo del Riego och se bilder därifrån i det här blogginlägget på den utmärkta engelskspråkiga Gomerabloggen La Gomera Island.

3. Frutería Gran Rey

Här handlar jag all frukt och alla grönsaker som jag inte hittar i den ekologiska grönsaksaffären. Det är nog i fruterian som jag handlar det mesta av min mat när jag är i Valle Gran Rey.  Varorna är tydligt märkta med var de är odlade så det är enkelt att handla mango från Valle Gran Rey men låta bli äpplena från Italien. Om man vill ha närodlat alltså. De har även lite specerier typ nötter, kryddor och ibland ost. Ligger på huvudgatan i Borbalán – samma gata som den stora mataffären Spar.

20140107_125358gomera.nu

4. Supermercado Valle Gran Rey

Den här mataffären ligger i princip vägg i vägg med lägenheten där jag har bott de två senaste vintrarna. Där har jag mest handlat för att det är så nära – mycket smidigt när man till exempel vill handla en vattendunk. Men trots att den är så liten innehåller den i princip allt jag behöver. De har det självklara grundutbudet av till exempel frukt och grönsaker, men när man börjar rota runt lite märker man att de har ett ganska avancerat sortiment, och till exempel köper jag kokosvatten där (bra återhämtningsdryck efter en lång vandringsdag). Och en gång hittade jag salta piratpengar där (!). Generösa öppettider inklusive öppet på söndagar. Det är det inte så många mataffärer som har.

5. Spar

Spar är den stora mataffären som även används som riktmärke i Valle Gran Rey. Alla vet var det ligger och man kan förklara var något ligger i förhållande till Spar. Spar är egentligen inte en speciellt rolig affär. Eller stor. Det är alltid massor av folk där och man får köa. Men de har ett rätt stort utbud och de har öppet hela vardagarna utan siesta (och även öppet på helgerna men då kortare). Spar är även ett bra ställe att gå till för att handla sådant som toapapper och soppåsar.

2 tankar kring ”Bästa mataffärerna i Valle Gran Rey

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.