Om och kontakt

20140124_105500Välkommen till Gomera.nu och Gomerabloggen!

Jag som skriver på Gomerabloggen heter Jenny Forsberg. Sedan i januari 2012 tillbringar jag ett antal veckor i Valle Gran Rey på La Gomera på vintrarna och bloggar om det. Även resten av året bloggar jag här, även om det inte blir lika ofta. Så häng med om du vill ha nyheter om La Gomera, ta del av min Gomeralängtan och få tips om vad man kan göra på La Gomera och framför allt i Valle Gran Rey.

Ofta skriver jag även några inlägg per vinter om ett resmål på någon annan kanarieö som jag passar på att besöka när jag är i krokarna. Jag vill gärna visa att Kanarieöarna är så mycket mer än den där nidbilden av solstolar på rad och öldrickande turister på överfulla krogar med inkastare.

Vill du veta mer om hur det började, varför jag åker just till Valle Gran Rey och hur jag kan vara borta så pass länge? Här hittar du frågor och svar om mina vintrar på La Gomera.

Har du en fråga om La Gomera? Använd gärna sökrutan uppe till höger på sidan för att ta reda på om jag redan har skrivit om det som du undrar över. Mitt perspektiv är ganska begränsat till Valle Gran Rey. Det beror på två saker. Dels trivs jag så bra där där att jag aldrig vill åka därifrån, dels kör jag inte bil och åker helst så lite buss som möjligt (för att jag blir åksjuk), så jag gör inte så många utflykter på resten av ön. Det innebär att jag oftast inte har någon detaljinformation om andra delar av ön.

Har du själv varit på La Gomera och vill gästblogga? Eller har du tips och förslag på vad jag borde blogga om? Hör av dig i en kommentar här på bloggen eller mejla mig på jenny@iklartext.se.

Jag skriver också böcker och bloggar på Jennys författarblogg. Och så jobbar jag som språkkonsult i svenska på Klartext.