Musik i Valle Gran Rey

Valle Gran Rey är en plats som drar till sig kreativa människor. Det är nog en bidragande orsak till att jag känner mig så hemma där. En yrkesgrupp som särskilt verkar trivas här är musiker. Eller så är det bara för att de hörs som jag lägger märke till dem.

En söndag i vintras när jag var ute och promenerade fanns det en scen med livemusik i La Playa. Jag har inte koll på om det är så varje söndag, men det skulle det mycket väl kunna vara.20131229_130620

 

Digeridoospelare på stranden eller strandpromenaden i Charco del Conde vid solnedgången är snarare regeln än undantag:

20131231_175932

Några fler exempel på musik i Valle Gran Rey:

  • Vid La Playa trummar man ner solen varje dag.
  • På onsdagseftermiddagar är det drop in-sång i Vueltas, åtminstone på vintern. Jag missar det aldrig när jag är i Valle Gran Rey.
  • Sångledaren för drop in-sången leder även mer permanent kör vet jag, men jag har aldrig hört dem sjunga.
  • Varje onsdagskväll är det öppen scen i dansstudion Mariposa i Borbalán, där vem som helst får uppträda.
  • Den tyska kvinnan som bodde granne med mig över jul och nyår satt ofta på balkongen och spelade gitarr och sjöng. Jag var mycket nöjd med att sitta på första parkett på min balkong.
  • Det var förresten via sången som jag hittade till La Gomera och Valle Gran Rey för första gången. Alla kan-institutet har många gånger ordnat sångresor till La Gomera i januari. Jag var med 2008 och 2012.
  • Det är ofta konserter på kvällarna. Håll utkik efter affischer på stan om du vill vara med. Eller bara håll utkik på stan om kvällarna. Jag har en känsla av att det händer mest sådant i La Playa. På Casa Maria, till exempel. Eller Gomera Lounge.
  • Och så förstås sången ”Isla de la Gomera es …”  ♪♪  ♫ ♪ ♫ ♫  Jag har fått uppfattningen att det är lite av La Gomeras ”nationalsång”. Nu skulle jag vilja länka till ett Youtube-klipp, men jag hittar den inte. Förmodligen har sången en titel som jag inte har koll på. Återkommer med en länk när jag har hittat den.

2 tankar kring ”Musik i Valle Gran Rey

    1. Oj, sent svar här, ursäkta! Jag har faktiskt ingen aning – men jag skulle å andra sidan inte känna igen flamencon om jag såg den ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.