Båtlinje från Teneriffa till Valle Gran Rey kanske på väg tillbaka

För ett par år sedan fanns det en båt som gick hela vägen från Los Cristianos på Teneriffa till Valle Gran Rey på La Gomera. Men den slutade gå bara ett par dagar innan jag skulle åka hem från Valle Gran Rey i början av februari 2012.

Sedan i vintras har det pratats om att den här båtlinjen är på väg tillbaka. Då trodde jag att det var på gång ganska snart och att det definitivt skulle vara klart tills nu i vinter. Men nu vet jag inte vad som har hänt; förhandlingarna tycks ha strandat någonstans på vägen och ingenting mer har hänt.

Det här inlägget på bloggen La Gomera Island är det senaste jag har läst i frågan: Three companies ”interested” in providing new ferry.

Färjelinjen skulle, precis som tidigare, gå från Los Cristianos till San Sebastián på LA Gomera och sedan vidare till Playa Santiago och till sist Valle Gran Rey. Den stora fördelen med den här linjen som jag ser det vore att slippa den slingriga bussturen på en och en halvt timme tvärs över La Gomera. Jag blir betydligt mer åksjuk av bussen än av båten. Dessutom går resan mycket snabbare och det blir inga byten med väntetider på vägen.

En annan fördel är att man borde kunna åka på en utflykt till Playa Santiago från Valle Gran Rey. Jag har aldrig varit där, och att åka dit känns för mig, som inte är bilburen, på tok för besvärligt och åksjukeframkallande. Jag tror faktiskt att man måste åka hela vägen till San Sebastián och ta en buss där.  Undrar om det ens går att göra på en dag, med tanke på hur sällan bussarna går?

Dessutom påpekar Willie på La Gomera Island att båtlinjen skulle minska slitaget på nationalparken Garajonay, eftersom inte alla skulle behöva ta sig igenom den på vägen till Valle Gran Rey. Idel fördelar alltså. Låt oss hålla tummarna för att den nygamla båtlinjen blir av!

1 tanke kring ”Båtlinje från Teneriffa till Valle Gran Rey kanske på väg tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.