Vandra på La Gomera

Att vandra är ett bra sätt att upptäcka naturen på La Gomera, och många som kommer till ön gör det just för att vandra. Du som vill vandra på La Gomera har egentligen tre alternativ:

  1. Vandra på egen hand.
  2. Följ med på en guidad vandring – ofta en dagsutflykt.
  3. Åk på en vandringsresa.

Vandra på La Gomera på egen hand

Det går utmärkt att vandra på La Gomera på egen hand. Det finns otaliga vandringsleder och turer. Många väljer att göra en dagsutflykt genom att antingen ta bussen upp mot mitten av ön på morgonen och gå ner i någon av dalarna, eller tvärtom. Kolla upp busstiderna i förväg. Bussarna går inte så många turer varje dag, och det är inte så roligt att få vänta i flera timmar eller till och med missa den sista bussen.

Är ni flera som vandrar tillsammans kan ett alternativ för att slippa passa busstider vara att ha två bilar som ni parkerar i början och slutet av dagens tur. Kanske kan ni slå er ihop med ett annat sällskap och föreslå det?

Ett annat alternativ är förstås att välja en kortare tur där du hinner hela vägen fram och tillbaka på en dag, eller kombinera flera korta turer till en längre cirkeltur.

Bibeln för den som vill vandra på La Gomera är den här vandringsguideboken, som finns på engelska och på tyska.

Guidad vandring på La Gomera

Det finns också gott om utflyktsarrangörer som ordnar guidade vandringar. Bland annat i Valle Gran Rey och i San Sebastián kan du enkelt gå in på någon av utflyktsarrangörernas kontor och boka platser på en guidad vandring. Priserna brukar ligga runt 30–40 euro för en endagsvandring.

Genom att boka en arrangerad vandring slipper du också passa busstiderna för de lokala bussarna och kan ta chansen att vandra på någon annan del av ön än den där du har din utgångspunkt. Att följa med på en guidad vandring är alltså ett bra sätt att variera sin vandringssemester.

Vandringsresor till La Gomera

Det finns också svenska resebyråer som arrangerar vandringsresor till La Gomera. Ibland är resorna en kombination av vandring på Teneriffa och la Gomera.

Vandra på La Gomera

1 tanke kring ”Vandra på La Gomera

  1. Hej
    Bra sida du satt upp.
    Har du tips på vilket bolag som har bästa vandringserbjudandet (guider, service, boende) Vi är två aktiva pensionärer.
    Mvh Jan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.