Mataffärer i La Calera

Finns det några mataffärer i La Calera? Den frågan får jag ibland. Och ja, det finns det. Alldeles nära lägenheten där jag har bott de senaste tre vintrarna så ligger Tienda Victor. Det är en liten familjebutik med mycket trevlig personal. En del grönsaker och frukt. De viktigaste basvarorna av typen toapapper och diskmedel och sådant. Ost- och charkdisk. Och så vatten förstås. Jag bunkrade en del basvaror där i vintras för att slippa släpa så långt. Men det är inte dit man går för att handla ekologiskt. Öppet sju dagar i veckan faktiskt, men på söndagar bara på förmiddagen. Annars ett förmiddagspass och ett kvällspass. Den ligger alldeles nära restaurangen Mirador, som jag gillar.

Lite längre upp i byn, förbi La Galeria och den lilla kyrkan, ligger en till mataffär. Den är aningen större än Tienda Victor och har ett lite större utbud. Nytt för den senaste vintern var även en minimal matbutik vägg i vägg med Zumería Carlos, alltså nere på vägen vid kyrkan som ligger vägg i vägg med bensinstationen vid rondellen. Det har nog funnits en mataffär där tidigare också när jag tänker efter, men inte de två vintrarna innan. Det återstår att se om den finns kvar nästa vinter.

Det här är de tre matbutiker jag känner till i La Calera just nu. Dessutom är det inte så långt till den underbara ekobutiken vid busstationen där man köper ekologiska grönsaker som odlas på marken utanför. Och så kan man köpa grönsaker direkt från odlaren en liten bit på vägen ner mot La Playa vid ett par tillfällen i veckan. På tider som jag aldrig lyckas komma ihåg. Annars brukar jag alltid passa på att handla när jag är nere på stan, men det blir tungt att släpa för mycket hela vägen upp till La Calera, så det får bli att handla lite i taget.

I det här inlägget skriver jag om vilka mataffärer som jag tycker är de bästa i Valle Gran Rey.

1 tanke kring ”Mataffärer i La Calera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.