La Calera – en del av Valle Gran Rey

I vintras när jag var i Valle Gran Rey så bodde jag ju i den del av dalen som heter La Calera. Det är lite Gamla stan-känsla över La Calera, och det är verkligen mysigt där. Jag skulle säga att det är den allra mysigaste delen av Valle Gran Rey. Även om jag egentligen känner mig mer hemma i Vueltas, men det är nog för att jag har bott i där mest.

La Calera vid Tienda Victor

Det finns två mataffärer i La Calera. Små mysiga hål i väggen med inte så stort utbud men åtminstone den ena har supertrevlig personal. Det finns också flera restauranger.

Från La Calera är det nära till huvudbusstationen. Bra om man vill vara säker på att få en plats på bussen, för då kliver man på först i stället för när bussen redan har åkt runt hela Valle Gran Rey och plockat upp folk. Det är också nära till butiken Lomo del Riego som jag har skrivit om i det här inlägget, som säljer närodlade och delvis egenodlade ekologiska grönsaker efter säsong.

Den kanske största fördelen med att bo i La Calera, förutom mysfaktorn, är att det är nära till bergen. Eller, man bor redan på berget, närmare bestämt på La Mérica. Vandringsleden upp till Arure börjar runt knuten (beroende på exakt var man bor förstås) och det går bra att gå en liten bit upp på den och sedan välja en liten stig tillbaka ner på ett annat ställe i La Calera, så har du fått en minivandring på, vad kan det ta? En timme? Max. Bra på jobbdagar, när jag egentligen inte har tid att vandra men inte kan låta bli.

La Calera main road

Jag var lite sugen på att bo i Vueltas i vinter. Men så var det någon som påminde mig om att de vägarbeten som pågick där förra vintern säkert skulle hålla på kommande vinter också givet den takt som arbeten brukar ta på La Gomera. Så då fick jag hjälp med min beslutsångest och kommer att bo i La Calera i vinter också. Det ser jag fram emot.

La Calera gränd

4 tankar kring ”La Calera – en del av Valle Gran Rey

 1. hej Jenny! Ser att du ska återvända till VGR . Jag kommer också och kommer att bo i Vueltas o samma appatment som sist. Jag kommer den 2 nov. När ska du vara där. Känns underbart att ha bokat och ha detta att se fram mot.
  Kram Lisa

  1. Å så härligt det låter att få komma ner till La Gomera redan i början av november! Hur länge blir du kvar den här vintern? Eller blir det flera omgångar? Själv åker jag strax före jul som vanligt. Har inte helt spikat datum än men det börjar bli dags att titta på det – kanske blir det en tur till någon av de andra öarna först :-)
   Kram
   Jenny

 2. Hej igen ! Jag har bokat till sista februari, så vi kommer säkert att kunna ses.
  Har du pluggat tyska eller spanska ? Vet att du sa att tyska nog skulle funka bäst och det är ju lite lustigt. Själv har jag varit lat och inte läst någon spanska , dåligt av mej men sån är jag. Kram Lisa

  1. Kul! Då ses vi! Jag har försökt mig på lite tyska men jag har kommit av mig nu under sommaren. Hoppas kunna lära mig mer när jag kommer till Valle Gran Rey. Det går ju oftast utmärkt att prata engelska med tyskarna, men det är kul att passa på att lära mig språk när jag har chansen. Och jag brukar inte lära mig så mycket spanska eftersom de flesta jag pratar med i VGR är tyskar :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.