Resa och bo på La Gomera

För att komma till La Gomera är det vanligast att ta flyget till Teneriffa och sedan båten över till La Gomera. Det går även att flyga till La Gomera från Teneriffa eller Gran Canaria.

Det finns två flygplatser på Teneriffa: den södra flygplatsen Reina Sofia eller Tenerife Sur och den norra Los Rodeos eller Tenerife Norte. När du befinner dig på Teneriffa står det Aeropuerto Sur och Aerpouerto Norte på till exempel bussarna. Den södra flygplatsen ligger närmast Los Cristianos, där Gomerabåten går. Men det går utmärkt att ta sig till Los Cristianos även från den norra flygplatsen. Bussarna går i täta turer på välskötta motorvägar.

Här hittar du tidtabeller till bussarna på Teneriffa

Vill du ta dig (hela eller delar av vägen) till Kanarieöarna utan att flyga så har jag skrivit om det i det här blogginlägget: Resa till Kanarieöarna utan att flyga.

På väg till La Gomera: bo i Los Cristianos

Om du behöver övernatta i Los Cristianos kan du hitta hotell via till exempel booking.com eller hotels.com. Här är några hotell i Los Cristianos:

Båt från Teneriffa till La Gomera

Från Los Cristianos tar du båten över till Teneriffa. Det finns två rederier, Naviera Armas  och Fred Olsen. Naviera Armas båtar brukar vara lite billigare. Båtturen över tar runt en timme med Naviera Armas, något snabbare med Fred Olsen. Det går bra att ha bil med sig på båten. Jag har aldrig beställt båtbiljett i förväg utan alltid köpt den på plats.

Sedan hösten 2017 finns det åter en direktbåt mellan Los Cristianos på Teneriffa och Valle Gran Rey på La Gomera. Det är Naviera Armas som kör den.

la_gomera_färjor

Buss och bil på La Gomera

Annars tar du båt till San Sebastián de La Gomera. Därifrån går det bussar till andra delar av ön. Om du ska till Valle Gran Rey tar bussen ungefär 1,5 timme. Den bussen går ungefär fem gånger om dagen, så det kan vara bra att ta reda på i förväg när det är.

Här hittar du tidtabeller till bussar på La Gomera. Klicka på Horarios. Och nej, det är inte lätt att tyda spanska busstidtabeller. Om du ska till Valle Gran Rey är det linje 1 du ska åka.

Sedan hösten 2017 finns det även en båt som går mellan San Sebastián, Playa de Santiago och Valle Gran Rey. Det är Fred Olsen som kör den.

Ett annat sätt att ta sig fram på ön är att hyra en bil. Du kan hyra bil direkt på flygplatsen på Teneriffa och ta med dig bilen över på färjan. Du kan också hyra en bil i San Sebastián på La Gomera, och förstås på andra ställen på ön. I Valle Gran Rey finns flera biluthyrare om du ska bo där och vill hyra bil för bara någon eller några dagar.

Charter till La Gomera

Om du inte vill ta dig till La Gomera på egen hand finns det charterresor dit hos Ving och Apollo. Det finns också arrangerade vandringsresor hos till exempel Temaresor.

Apollos La Gomera-resor »

Bo i lägenhet på La Gomera

Många turister på La Gomera hyr lägenhet, snarare än att bo på hotell. Att hyra lägenhet kan ge en känsla av att vara en del av den lokala vardagen, som man inte får när man bor på hotell. Dessutom blir det i allmänhet billigare.

På vintern är det högsäsong på La Gomera. Om du planerar att vara i Valle Gran Rey under perioden november till mars så är det en bra idé att boka boende i tid. Tänker du vara där över jul och nyår och vill ha gott om alternativ att välja på är mitt råd att boka redan i januari.

Här är några som hyr ut lägenheter och hus på La Gomera:
La Paloma  – lägenheter och hus i Valle Gran Rey, Santiago, San Sebastián, Hermigua och Agulo
Gomera Live  – lägenheter, hus och bungalows i Valle Gran Rey, Playa Santiago och Agulo
Gomera Individual – lägenheter och hus i Hermigua, San Sebastián och Valle Gran Rey.
Goyo Gomera Apartments – lägenheter i Casa de La Seda, Valle Gran Rey.

Hotell på La Gomera

Om du föredrar hotell framför lägenhet så finns det självklart hotell också. Hotellen hittar du enklast via de stora hotellsajterna, till exempel booking.com eller hotels.com.

Några exempel:
San Sebastian: Parador de La Gomera
Laguna de Santiago, nära Playa de Santiago: Hotel Jardin Tecina
Hermigua: Hotel Rural Villa de Hermigua, Casa Rural Ondina
Valle Gran Rey: Hotel Gran Rey
Valle Gran Rey: Apartamentos Charco del Conde

Köpa hus eller lägenhet på La Gomera

Är du sugen på att köpa hus eller lägenhet på La Gomera? Här är ett par webbplatser med lägenheter och hus till salu:

Casa Gomera
Carlos Alonso

8 tankar kring ”Resa och bo på La Gomera

 1. Hej
  Vi funderar på att åka till La Gomera sista veckan o april för att stanna i ca 1 vecka. Nu undrar vi hur vi enklast ska ta oss dit? Det verkar inte finnas någon rese arrangör att boka via, så frågan är hur gör vi enklast o billigast för att få ihop en egen resa? Vi flyger från Arlanda o sen Teneriffa? Eller ska vi leta efter flygstol till La Gomera? Undrar sen över boende, enkla att boka en natt i tex Teneriffa o sen resten på La Gomera eller hinner man med ev båt över om tex skulle landa på EM? Som sagt många frågor Hoppas du har tid o svara. Kanske ska tillägga att vi är vana att boka boende o flyg var för sig då det är inget nytt för oss, bara man kan få bra tips på vart man ska vända sig osv.
  Tack på förhand!

  Mvh Camilla

  1. Hej Camilla! Den information som jag har om det här finns i just det här inlägget som du kommenterar på, så jag vet inte riktigt vad jag ska tillägga förutom det ;-) Jag är medveten om att några av mina länkar här i inlägget är trasiga just nu, och det står på att-göra-listan att fixa det, men du borde kunna hitta rätt ändå, kanske med lite hjälp av Google? Jag brukar flyga med Norwegian från Arlanda till Teneriffa södra. Det är absolut möjligt att ta sig hela vägen till La Gomera på en dag om du har ett direktflyg som går på morgonen och kollar upp i förväg när båtarna och sedan eventuellt bussarna, beroende på vart på La Gomera ni ska. Själv brukar jag inte ens försöka, utan jag stannar alltid en natt i Los Cristianos. Hoppas att allt går bra. Lycka till!

  2. Hejsan!
   Vi har varit där många gånger och vi brukar boka på Apollo.
   Vi har alltid bott på på Jardin del conde. Rekomenderar lägenhet 201 eller 237.
   De är jättevänliga och glassbaren ligger i samma hus.
   mvh
   Bosse och Catrin

 2. Hej!
  Kul att läsa dina erfarenheter – och tacksamt för oss som vill vagabonda på ön denna gång . Tidigare har vi rest med Ving på golf/ vandringspaket.
  Vi är ett par som ska besöka La Gomera i november. Ska stanna 3-4 för vandring för att sedan ta färjan till La Palma.
  Vilken del av Gomeraön finner du mest attraktiv att bo på om man, som vi, gillar berg och hav och vill ha närhet till vandringsleder (ok att utesluta strandbad)
  Fördelar med egen bil contra buss? Är det fördel för oss att ta buss till flygplatsen från San Sebast för att hyra bil där jämfört med biluthyrare i San SEB eller Valle gr Rey?

  Jag kollad på linje 1 som går San Seb till Valle gr Rey …..men tolkade den enda tillgängliga linjeinformationen som att turlistan var från Valle till San Sebast.
  Jag vill ju ha tidavg från San Sebast .
  F ö fann jag ingen färjeförbindelse direkt mellan Teneriffa sur och Valle gr Rey .
  Varm hälsning, Anne F

  1. Hej Anne! Härligt att ni ska åka till La Gomera! Jag är rädd att jag inte är rätt person att svara på alla dina frågor. Jag bor ju alltid Valle Gran Rey och det finns många vandringsleder upp ur dalen därifrån. Man kan ta bussen upp ur dalen på morgonen och vandra ner. Eller tvärtom. Jag vandrar inte så mycket, men om du söker på vandring här på bloggen så hittar du det jag har skrivit om det.

   Jag har tyvärr ingen aning om var det är bäst att hyra bil. Fördelar med bil kontra buss är förstås att ni är fria att åka vilka tider ni vill utan att tajma busstiderna.

   Det är inte så enkelt att tyda kanariska busstidtabeller, men tiden som står för San Sebastián är när bussen går därifrån till Valle Gran Rey.

   Jag hinner tyvärr inte kolla båtar nu, men jag tror inte att du kan kolla båttider för november redan nu utan kanske inte förrän ett par veckor i förväg. Hoppas att ni får en fin vistelse på La Gomera!

 3. Hej! Vi är ett par som – från och annars boende på Los Chrisianos, Teneriffa, tänkte göra ett besök på la Gomera och Valle Gran Rey där någonstans under första delen av januari-20. Trots idogt letande på aktuella webbsidor (Navigera Arlas, m m) kan vi dock inte hitta några uppgifter om restider för just DIREKTFÖRBINDELSEN häremellan. Hur får man då fram dessa uppgifter? / m v h, Hans L., Lysekil

  1. Hej Hans! Svaret är nog tyvärr att det inte går några direktförbindelser just nu. Det var många år som det inte gick några direktbåtar, och det senaste jag hörde var att de linjerna var nerlagda igen. (Med reservation för att jag inte håller mig uppdaterad längre.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.