Resa och bo på La Gomera

För att komma till La Gomera tar du flyget till Teneriffa och sedan båten över till La Gomera. Det går även att flyga till La Gomera från Teneriffa eller Gran Canaria.

Det finns två flygplatser på Teneriffa: den södra flygplatsen Reina Sofia eller Tenerife Sur och den norra Los Rodeos eller Tenerife Norte. När du befinner dig på Teneriffa står det Aeropuerto Sur och Aerpouerto Norte på till exempel bussarna. Den södra flygplatsen ligger närmast Los Cristianos, där Gomerabåten går. Men det går utmärkt att ta sig till Los Cristianos även från den norra flygplatsen. Bussarna går i täta turer på välskötta motorvägar.

Här hittar du tidtabeller till bussarna på Teneriffa

På väg till La Gomera: bo i Los Cristianos

Om du behöver övernatta i Los Cristianos kan du hitta hotell via till exempel booking.com eller hotels.com. Här är några hotell i Los Cristianos:

Båt från Teneriffa till La Gomera

Från Los Cristianos tar du båten över till Teneriffa. Det finns två rederier, Naviera Armas  och Fred Olsen. Naviera Armas båtar brukar vara lite billigare. Båtturen över tar runt en timme med Naviera Armas, något snabbare med Fred Olsen. Det går bra att ha bil med sig på båten. Jag har aldrig beställt båtbiljett i förväg utan alltid köpt den på plats.

Sedan hösten 2017 finns det åter en direktbåt mellan Los Cristianos på Teneriffa och Valle Gran Rey på La Gomera. Det är Naviera Armas som kör den.

la_gomera_färjor

Buss och bil på La Gomera

Båten går till San Sebastián de La Gomera. Därifrån går det bussar till andra delar av ön. Om du ska till Valle Gran Rey tar bussen ungefär 1,5 timme. Den bussen går ungefär fem gånger om dagen, så det kan vara bra att ta reda på i förväg när bussen går.

Här hittar du tidtabeller till bussar på La Gomera. Klicka på Horarios. Och nej, det är inte lätt att tyda spanska busstidtabeller. Om du ska till Valle Gran Rey är det linje 1 du ska åka.

Sedan hösten 2017 finns det även en båt som går mellan San Sebastián, Playa de Santiago och Valle Gran Rey. Det är Fred Olsen som kör den.

Ett annat sätt att ta sig fram på ön är att hyra en bil. Du kan hyra bil direkt på flygplatsen på Teneriffa och ta med dig bilen över på färjan. Du kan också hyra en bil i San Sebastián på La Gomera, och förstås på andra ställen på ön. I Valle Gran Rey finns flera biluthyrare om du ska bo där och vill hyra bil för bara någon eller några dagar.

Charter till La Gomera

Om du inte vill ta dig till La Gomera på egen hand finns det charterresor dit hos Ving och Apollo. Det finns också arrangerade vandringsresor hos till exempel Temaresor.

Apollos La Gomera-resor »

Bo i lägenhet på La Gomera

Många turister på La Gomera hyr lägenhet, snarare än att bo på hotell. Att hyra lägenhet kan ge en känsla av att vara en del av den lokala vardagen, som man inte får när man bor på hotell. Dessutom blir det i allmänhet billigare.

På vintern är det högsäsong på La Gomera. Om du planerar att vara i Valle Gran Rey under perioden november till mars så är det en bra idé att boka boende i tid. Tänker du vara där över jul och nyår och vill ha gott om alternativ att välja på är mitt råd att boka redan i januari.

Här är några som hyr ut lägenheter och hus på La Gomera:
La Paloma  – lägenheter och hus i Valle Gran Rey, Santiago, San Sebastián, Hermigua och Agulo
Gomera Live  – lägenheter, hus och bungalows i Valle Gran Rey, Playa Santiago och Agulo
Gomera Individual – lägenheter och hus i Hermigua, San Sebastián och Valle Gran Rey.
Goyo Gomera Apartments – lägenheter i Casa de La Seda, Valle Gran Rey.

Hotell på La Gomera

Om du föredrar hotell framför lägenhet så finns det självklart hotell också. Hotellen hittar du enklast via de stora hotellsajterna, till exempel booking.com eller hotels.com.

Några exempel:
San Sebastian – Parador de La Gomera
Laguna de Santiago, nära Playa de Santiago – Hotel Jardin Tecina
Hermigua – Hotel Rural Casa Los Herrera Santa Catalina – Casa Rural Ondina
Valle Gran Rey – Hotel Gran Rey
Valle Gran Rey – Apartamentos Charco del Conde

Köpa hus eller lägenhet på La Gomera

Är du sugen på att köpa hus eller lägenhet på La Gomera? Här är ett par webbplatser med lägenheter och hus till salu:

Casa Gomera
Carlos Alonso

En reaktion på ”Resa och bo på La Gomera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *