Las Palmas de Gran Canaria

Jag har bestämt inte pratat färdigt om trippen till Gran Canaria häromveckan, så här kommer ett inlägg om Las Palmas. Vi bodde ju i Tafira Alta alldeles utanför Las Palmas, så det blev några turer in till stan, även om jag absolut inte kan påstå att jag har utforskat den på djupet. Jag har bekanta som gillar den här stan och som gärna tillbringar tid här, särskilt på vinterhalvåret. Så jag var nyfiken.

Det som framför allt är bra är att det inte på långa vägar är lika turistigt som Maspalomas/Playa del Inglés. Här finns både turister och bofasta. Dessutom gillar jag att det finns en strand mitt inne i stan. Men runt stranden, Las Canteras, tyckte jag att det var som på vilken turistort som helst: det finns massor av restauranger, fik och barer. En del är turistfällor, andra är bra.  Vi åt på en restaurang som lätt hade kunnat vara en turistfälla men det var det inte. Den hette Tara, och den trevliga personalen serverade en utmärkt skaldjurspaella som inte var dyr alls.

Vi åt även på en fiskrestaurang som jag fick rekommenderad för mig, som hette Amigo Camilo. Där var det så mycket folk att man fick ta en nummerlapp för att få bord. Väl inne fick vi gå fram till disken och titta på dagens fångst och peka ut vad vi ville ha. Det blev cherne, vad det nu kan heta på svenska, en halvstor vit fisk. Vi beställde också friterade calamares och papas arrugadas con mojo – saltkokt potatis med de goda kanariska såserna. Allt var mycket gott.

20151229_150055

Den här restaurangen ligger precis mot gränsen mot La Isleta, och det är den delen av Las Palmas som jag gillar mest. Här kan man promenera i lugn och ro och titta på havet. Det finns några få restauranger, folk fiskar, det finns gott om bänkar där man kan sätta sig och ta det lugnt, och jag såg även en yogastudio, så det bådar gott. Platser där det finns yogisar brukar vara bra platser.

20151229_152517

Annars är det även fint i den gamla stadsdelen Vegueta. Men det kändes vid ett kort besök mer som en stadsdel att turista i än ett område där man vill bo. Där finns en fin kyrka, Santa Ana.20151228_180446 20151228_180145 20151228_175619

Sammanfattningsvis fastnade jag inte direkt för Las Palmas, men om jag inte redan hade hittat mitt vintertillhåll skulle jag absolut kunna tänka mig att ge stan fler chanser.

Inte vad du sökte efter? Har du läst mitt blogginlägg La Palma, Las Palmas, Palma – vad är vad egenligen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.