Jag åker om en vecka

Snö är fint – på bild. Jag ser fram emot att snart bara se den på bild i mina sociala medier-flöden och inte i verkligheten. Så här ser det alltså ut i min närmsta omgivning just nu. Och nej, det är inte så här jag ska ha det.

Trots att jag vet att jag tycker att det är jobbigt med vinter så glömmer jag varje år hur jobbigt det faktiskt är. I år har det varit mer och tidigare snö än vad det brukar, och jag ville definitivt lämna landet redan i början av november.

Men om en vecka är det äntligen dags! På söndag om en vecka åker jag till Teneriffa. Där kommer jag att vara i några dagar, närmare bestämt i La Laguna. Jag var där på en dagsutflykt för tre år sedan när jag tillbringade några dagar i Santa Cruz innan jag åkte till La Gomera. Jag gillade La Laguna och har tänkt att jag skulle kunna tänka mig att åka dit igen. Nu blir det av, och den här gången har jag flera dagar på mig att utforska omgivningarna.

Här skrev jag om min dagsutflykt till La Laguna 2013.

Min minnesbild är:

  1. Det var fint och mysigt.
  2. Jag fick känslan av att det är ett bra ställe för den som gillar ekologisk och vegetarisk mat. En sån som jag alltså :-)
  3. Det var kallt. Flera grader kallare än i Santa Cruz. Jag gick i shorts och höll på att frysa ihjäl. Den här gången blir det långbyxor och jacka.

När jag googlade lite så snubblade jag över en temperaturtabell som säger att den normala högsta dagstemperaturen i La Laguna är 17 grader och den normala lägsta är 11 grader. Och ja, det är ju inte helt varmt.

Jag funderar också på att göra en dagsutflykt till La Orotava, en annan liten stad som jag har läst ska vara mysig. Det är en busstur på 40 minuter bort. Det som talar emot en tripp dit är att när jag googlar så får jag känslan av att det är samma typ av stad som La Laguna, och i så fall finns det kanske ingen anledning att åka dit utan jag kan strosa runt i La Laguna och slippa känna att jag är på resa en dag till. Jag avskyr ju att resa, och det blir många resdagar ändå under den veckan. Jag får se vad jag känner för, helt enkelt. Kanske är det så mysigt i La Laguna att jag bara vill hänga där. Någon som har varit i La Orotava och vill rekommendera eller avråda?

Den 22 december åker jag vidare till La Gomera och Valle Gran Rey och stannar där till den 7 februari.

Jag ägnar alltid ohemult mycket tid åt resförberedelser. Framför allt åt att kolla upp alla tider för flyg, bussar, båtar, spårvagnar och fan och hans moster. Jag som ogillar resförberedelser lika mycket som jag ogillar själva resandet. Ändå tänker jag jag utsätta mig för att vara på resa i flera dagar nu igen. Uppenbarligen tycker jag att det är värt det ändå  :-) Sedan jag hittade mitt vintertillhåll på La Gomera för fem år sedan så har jag inte gjort några andra utlandsresor (undantaget en eller ett par tågresor till Köpenhamn). Och tydligen har jag ett behov av att se något nytt ibland ändå, och då får jag stå ut med några resdagar.

Första gången jag skulle ta mig till Valle Gran Rey så hade jag inte gjort resförberedelserna och hade ingen koll på när båtar och bussar gick. Då fick jag vänta i fyra timmar i San Sebastián på att bussen till Valle Gran Rey skulle gå – trots att jag hade hunnit med bussen om jag hade skyndat mig. Så nu gör jag snällt mina resförbereselser, så att jag har koll.

Om ganska exakt en vecka landar jag på Teneriffa. Härligt!

2 tankar kring ”Jag åker om en vecka

  1. Den 20 december lämnar vi äntligen vintern i Sverige för en tvåveckors vistelse i Valle Gran Rey. Det är sju år sen senast vi var där så resan är efterlängtad! Det är en underbar ö på överkomligt avstånd från Sverige.

    1. Härligt att ni ska till Valle Gran Rey – och efter sju år! Jag hoppas att det blir ett så trevligt återseende som jag tror :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.