Utflykt till La Laguna

I dag tog jag spårvagnen till La Laguna. Till ändstationen La Trinidad tog det en halvtimme från min närmaste spårvagnshållplats. Det tar ytterligare tio minuter om man startar från ändhållplatsen här i Santa Cruz. Det var mycket smidigt att åka spårvagn; det blir en sightseeingtur i sig, och jag som lätt blir åksjuk på bussar gillar rälsburen trafik bättre.

Och så var det så enkelt att köpa biljett. Man stoppar pengar i en automat på stationen, får sin biljett och sticker den i en ny automat inne i tåget så att den blir stämplad. Och ibland är det kontrollanter på tågen Tänk om Storstockholms lokaltrafik också kunde förstå hur enkelt det kan vara.  Dessutom har jag nu läst på om spårvagnarna: De är Kanarieöarnas enda spårvagnar och de började gå 2007.

La Laguna var en supermysig liten stad som jag verkligen rekommenderar en utflykt till. Om du är intresserad av arkitektur är den ett måste. Jag har inget specialintresse för det men uppskattade verkligen den mysiga staden ändå. Här kommer några bilder:

20131219_122724

20131219_123300

20131219_123842

Det var fler turister i La Laguna än det är i Santa Cruz. Eller det är nog snarare så att det är färre människor i La Laguna, så turisterna är procentuellt fler. Jag fick känslan av att de flesta var där på en dagsutflykt som jag.

Det finns flera fina kyrkor i La Laguna,  och huvudsevärdheten är Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción. Jag fick tyvärr inte till någon vettig bild på den, men den var fin både utifrån och inifrån. Och i högsta grad i bruk. Jag såg någon bikta sig i ett biktbås (eller vad det kan heta) och när jag satt i kyrkbänken och beundrade kyrkans interiör började en gudstjänst, som jag smet ut från. I stället gick jag upp i kyrktornet. Därifrån hade jag bra utsikt över staden:

20131219_130807

20131219_130902

20131219_130911

Det var svalare i La Laguna än i Santa Cruz. Jag gick i shorts. Det var fel. Alla andra gick typ i täckjacka. Det var också fel om du frågar mig, men jag hade gott kunnat ha min tunna fleecetröja på mig.

När jag kom hem gick jag upp på solterrassen och satte mig och läste en stund. Då insåg jag att man ser Gran Canaria därifrån. Ser ni?

20131219_163432

Jag är mycket nöjd med min tripp till La Laguna. I morgon fortsätter jag till La Gomera. Yay!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.