Det regnar på La Gomera

Det regnar äntligen på La Gomera. Och på flera av Kanarieöarna – jag såg precis ett klipp i mitt Instagramflöde från ett Teneriffa i spöregn. Det har ju varit en osedvanligt torr och solig vinter i år, och det var vattenbrist och risk för skogsbränder. De stackars människorna som försöker odla saker har inte haft det lätt. Normalt brukar det inte uppstå skogsbränder så här års, men jag läste om en mindre brand för några veckor sedan vill jag minnas, som lyckligtvis hann släckas innan den spred sig. Hoppas att det nu har kommit tillräckligt med regn för att avhjälpa allt det här.

Här kan du läsa ett blogginlägg om regnet i går (på engelska) och här skriver samma bloggare om vädret i dag, att det har kommit massor av regn och att temperaturen har varit neråt en plusgrad uppe i bergen. Det är inte vanligt med så låga temperaturer på La Gomera, men för två år sedan kom det faktiskt något som liknade snö uppe i bergen (länk till mitt blogginlägg om det). Nere i Valle Gran Rey går temperaturen inte under tio grader eller så när det är som kallast, men det är ju inte så varmt det heller på de breddgraderna.

Jag är tillbaka i Sverige. ”När kom du hem?” frågade någon som jag träffade i går. ”Förra veckan, tror jag”, blev mitt svar. För direkt när jag kom hem så kom jag in i den vanliga lunken, där det är måndag och fredag och måndag och fredag hela tiden, och jag hade faktiskt svårt att bena ut hur länge jag hade varit i Sverige. Det är som om tiden fungerar annorlunda för mig i Sverige än vad den gör när jag är i Valle Gran Rey.

Det blir inte lika täta uppdateringar från mig nu när jag inte är på plats längre. Men helt tomt blir det inte; jag har fortfarande massor att berätta från min tid i Valle Gran Rey. Så lägg till Gomerabloggen i ditt RSS-flöde om du vill fortsätta läsa om La Gomera framöver.

Är du på La Gomera? Vad tycker du om vädret?

Uppdatering: Precis efter att jag lade upp det här inlägget fick jag en länk från en Facebookvän till en artikel om att det snöar på Gran Canaria.

2 tankar kring ”Det regnar på La Gomera

  1. Hej Jenny !!! Kom hem från La Gomera igår kväll , dom sista 3 dagarna har det blåst och regnat på tvären. Men om någon vecka kommer det att vara ett hav av blommor, då skulle man åka tillbaka igen. Vi får se!!
    Fortsatt trevlig kväll . Lennart

    1. Tack för din kommentar med väderrapport! Ja, vem vill inte vara på La Gomera i ett hav av blommor :-) Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.