Mobiltelefontäckning i Valle Gran Rey

Så vitt jag kan minnas har det alltid varit usel mobiltäckning i Valle Gran Rey när jag har varit där. Åtminstone i de djupaste delarna av dalen. Men det räcker med att man kommer upp till La Calera för att det ska fungera – och om man vandrar uppe i bergen fungerar det utmärkt.

Flera försök har gjorts med att sätta upp en ny mobilmast, men den blir saboterad varje gång. Jag gissar att det finns människor i Valle Gran Rey som inte gillar mobilstrålning.

Den här vintern var mobilmasten dock en mobil mast på en bil alldeles i närheten av rondellen i Vueltas. Och det har visst fungerat. Någon som är i Valle Gran Rey nu och har koll på om mastbilen står kvar? Och om det finns någon mottagning?

20160117_153522.jpg

2 tankar kring ”Mobiltelefontäckning i Valle Gran Rey

  1. Hej Jenny.
    Kom hem från la gomera 25 mars då fanns masten kvar men staketet runt bilen är täckt med plastpressening mobiltäckningen är bra även datatrafik 4G.Vi brukar vara där 2 veckor i mars nästan varje år totalt 11 gånger.Tack för dina rapporter vi känner igen oss när du brättar om dina upplevelser.Fortsätt att skriva när du är där vi kollar nästan dagligen vad du har att förmedla.
    Hälsningar Christer.

    1. Hej Christer! Kul att du gillar Gomerabloggen! Och tack för en uppdaterad rapport – vad bra att det fungerar fortfarande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.