Snö på La Gomera!

Det kalla och blåsiga vädret på La Gomera fortsätter. Jag följer @LaVozdeLaGomera på Twitter och fick en chock i dag när jag klickade på länken El temporal de ”nieve” en la Gomera a través de Twitter. (Uppdatering: länk borttagen pga trasig.)  Snö??! På La Gomera? Titta gärna på länken även om du inte läser spanska –där finns gott om bilder som tvittrare har lagt upp.

Jag visste att det var dåligt väder på La Gomera igen nu i helgen – det här är visst ingen bra vinter för att vara på La Gomera om man gillar sol och värme. Men de väderprognoser jag har sett för Valle Gran Rey säger typ 16 grader och varnar för starka vindar. Som de var de värsta väderdagarna när jag var där i januari alltså. Men från 16 grader är det ju långt till snö.

Det kan ju vara ganska stora klimatskillnader på olika delar av ön, eftersom det är så mycket berg, och nej, det snöar inte i Valle Gran Rey. Enligt Willie som bloggar från Valle Gran Rey (på engelska) såg vädret ut så här i dag på morgonen:

The temperature has recovered a bit and today shouldn’t feel quite as cold as yesterday, but it will still be below the average for this time of the year. Right now it has reached 16ºC and will rise more later in the day.

Enligt samma blogg visade en väderstation i Chipude 0,1 grader i går. Jag har vandrat till Chipude från Valle Gran Rey – det är alltså inga enorma avstånd mellan dem, men Chipude ligger uppe i bergen, och jag gissar att det var stor temperaturskillnad mellan den byn och Valle Gran Rey i går. Om man har varit uppe i bergen och vandrat en dag och haft otur med vädret så är det alltid bättre väder när man kommer ner i Valle Gran Rey igen.

Notera också att ”nieve”, snö alltså, är inom citattecken i tidningsrubriken ovan. Min gissning är att vi svenskar skulle betrakta det som hagel eller snöblandat regn snarare än snö. Men ändå! Snö på La Gomera!

Sök gärna på La Gomera på Instagram eller Twitter i dag för att få se fler bilder och kommentarer från chockade Gomerabor och besökare.

1 tanke kring ”Snö på La Gomera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.