Bergen på Gran Canaria: Roque Nublo

Det blev inte så mycket vandring i bergen för mig den här helgen, så här kommer i stället en rapport från bergen på Gran Canaria häromveckan.

Precis som de andra Kanarieöarna är Gran Canaria en vulkanö. Det finns en massa berg alltså. Och det är vackert uppe i bergen. Det finns gott om vandringsleder. Jag har tyvärr inte gjort någon djupdykning i vandringsutbudet på Gran Canaria, men jag vet att det finns arrangerade turer hos till exempel www.rockyadventure.com.

Vi åkte till Roque Nublo. Det går att ställa bilen på en parkering vid vägen inte så långt därifrån – om det finns några parkeringsplatser kvar vill säga; det var knappt den här dagen, men då var det mitt i värsta högsäsongen den 25 december. Från parkeringen sa skylten att det var 1,1 kilometer till Roque Nublo, vilket kanske låter plättlätt men en kilometers gång i bergen är något helt annat än en kilometer på plan mark.

Naturen var mäktig. Bergen på Gran Canaria står sig bra jämfört med dem i La Gomera på vackerhetsskalan. Jag gillade verkligen den här promenaden. Vi tog gott om tid på oss, fotade och gjorde avstickare. Sammanlagt tog det nog runt två timmar från att vi klev ur bilen tills vi var tillbaka igen. Den enda nackdelen var väl att det var ett lämmeltåg av andra turister som också spanade in klippan – vandringarna på La Gomera där man på vissa sträckor inte möter en själ kändes avlägsna.

Vi gjorde också en kort avstickare till Gran Canarias högsta punkt Pico de las Nieves. Det finns en utsiktspunkt där man ser den alldeles nära, och dit kan man åka hela vägen med bil. Där var det dock bara sju grader, och vi gick i shorts så det blev ett kort stopp.

Diverse bilder på Roque Nublo med omgivningar följer här. Notera särskilt att det är en människa som klättrar på den mindre toppen till vänster på den sista bergsbilden. Och sedan en bild på mig :-)

20151225_12322020151225_12530220151225_130910 20151225_131511  20151225_132523

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.