Mina fritidsaktiviteter i Valle Gran Rey

Det kanske allra bästa med Valle Gran Rey är att här finns så otroligt mycket roliga fritidsaktiviteter av den lite mer alternativa sorten. Ja det allra bästa vid sidan av bergen, havet, människorna, klimatet och alla butiker med ekologisk mat alltså :-)

Alla de här aktiviteterna kan jag i princip göra i Stockholm också, där jag bor i vanliga fall. Men Stockholm är en stor stad och jag bor i förorten, och det är en timmes resa i varje riktning till det mesta – inget som jag har tid eller lust att göra varje dag. Men här i Valle Gran Rey finns allt på gångavstånd, och jag utnyttjar det till max.

Dessutom är allt så mycket billigare i Stockholm. Där skulle jag bli ruinerad om jag hade så här mycket saker för mig. Här kostar det mesta 5 eller 10 euro.

Det här har jag gjort sedan jag kom hit:

 • torsdag: jag var för bissi med att handla mat och sådant för att hinna göra något
 • fredag: five elements yoga på Finca Argayall
 • lördag: vandring i bergen
 • söndag: kundalinimeditation på Finca Argayall
 • måndag: styrketräning på gymmet Fortaleza
 • tisdag: jag satt hemma och bloggade på mina tre bloggar alldeles för sent på kvällen, så att jag inte varvade ner innan jag skulle sova och därför sov uselt – där ser ni, mina vänner, vad som händer om man inte går på några roliga aktiviteter :-)
 • onsdag: skulle sjunga på eftermiddagen men den blev inställd pga sjukdom, så jag hann faktiskt med det jobb jag skulle göra i stället. På kvällen var jag på en konsert på the Gomera Lounge.
 • torsdag: fridans på Vikara
 • fredag: Roots & Moods – också dans på Finca Argayall
 • lördag: samma sång som i onsdags var inställd igen pga sjukdom – nytt försök på onsdag. Jag tog en promenad till vattenfallet i stället.
 • söndag: stannade hemma och läste böcker.

Då har jag inte nämnt Trance Dance meditation, som jag egentligen vill gå på varje fredag, att det finns sång även på Vikara och att det finns något som heter Laughing Buddha meditation (som jag tror och hoppas är det som vi skulle kalla skrattyoga hemma) på en ca yogastudio som jag har glömt vad den heter men som ligger precis vid Vueltas-stranden. Och att det finns en massa yoga på stranden och på Vikara som jag inte har provat. (Vikara är en yogastudio i Borbalán som tidigare hette Mariposa.)

Jag skulle knappast ha några problem att fördriva tiden här även om jag inte jobbade. Men det gör jag ju. Så mycket att göra, så lite tid. Vilket i-landsproblem :-)

5 tankar kring ”Mina fritidsaktiviteter i Valle Gran Rey

 1. Hej!
  Jag och min flickvän ska snart åka till La Gomera och har läst mkt på din fantastiska blogg! Undrar nu vart en hittar ekologisk mat, alltså som en kan köpa och laga till själv? finns det på de flesta mataffärer eller ska vi bege oss till någon särskild?
  Undrar också över strandyogan du nämnde ovan. Är det något som brukar annonseras eller ska en bara hålla utkik själv?
  Tack på förhand! :)

  1. Hej Majja! Kul att du gillar bloggen – och vad härligt att ni ska till La Gomera. Om ni planerar att vara i Valle Gran Rey så har jag skrivit ett inlägg här om de bästa mataffärerna: https://gomera.nu/basta-mataffarerna-i-valle-gran-rey/ De bästa på ekologisk mat tycker jag är Lomo del Riego, Supermercado Valle Gran Rey och Ansiria (den senare har en del skafferivaror men inte grönsaker och sånt).

  2. Och nu insåg jag just att jag inte svarade på din fråga om yogan: I Valle Gran Rey finns anslagstavlor lite här och var på stan. Där annonseras alla aktiviteter som händer så håll utkik där!

   1. Tusen tack för svar!!! Verkar finnas en hel del ekologiskt vilket inte var fallet när vi var på Gran Canaria förra året. Känns bra! :) är så trist om en ska behöva kompromissa med det ekologiska bara för att en är ute och reser..

    Ska hålla utkik efter yoga på anslagstavlorna! ( ja, det är Valle Gran Rey vi ska till, glömde skriva det).

    Såg att du hade skrivit att du mest äter vegetariskt. Vi är själva veganer så vi har googlat runt på lite ställen nu som vi tänkte besöka. Din lista över restauranger var också till hjälp! oftast finns det ju veganskt också om de har vegetariskt. Här är ett tips som inte var med på din lista, som också verkar bra! kanske har du redan koll på den :)
    https://www.facebook.com/NoahsArkgomera/

    1. Å! Jag har gått förbi där och uppfattat det mer som ett fik än som en restaurang – och jag hade inte heller förstått att det var helt och hållet ett vegoställe. Dit måste jag verkligen gå. Tusen tack för tipset! :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.