Vad är det för väder i Valle Gran Rey?

Vad är det för väder på La Gomera egentligen? Finns det någon värme? Det frågar folk ofta, och då måste jag liksom tänka efter lite. För jag tänker inte så mycket på vädret här.

Jag har ju bara varit här i Valle Gran Rey i december och januari, det vill säga på vintern när det är som kallast. Det är sol för det mesta. Ibland kommer det en molnigare dag, men då är det väl bättre väder nästa dag. Jag brukar kolla väderprognosen om jag ska ut och vandra, särskilt om jag vet att jag ska gå någonstans där det fungerar dåligt att gå om det blir blött och halt. Temperaturen på dagtid är runt 20 grader. På förmiddagen och kvällen är det lite svalare.

Och så brukar det vara ordentligt oväder en eller ett par gånger varje vinter. Då är det framför allt väldigt blåsigt men det kan också komma en del regn. Det kan gå ut allmänna varningar om att man inte ska ge sig ut på vägarna om man inte måste.

Så varför skriver jag det här just nu? Jo, i dag är det faktiskt inte så bra väder. Det är 15 grader ute nu klockan 11 på förmiddagen. Igår kväll när jag gick till gymmet kom det en regnskur och senare på kvällen ösregnade det ute. Jag tror faktiskt inte att jag har varit med om det här i Valle Gran Rey förut.

På gatan nedanför min balkong ser jag folk gå med tjocktröjor, halsdukar och jackor. Det känns kanske lite överdrivet – det är ju ingen polarvinter direkt.

Jag kollade väderprognosen och det ska tydligen vara svalt och regnskurar idag. Jag tänker mest sitta inne och jobba, så jag hoppas få kura med en kopp te till ljudet av regn. Det vore mysigt. Och i morgon ser det ut att bli sol igen. Puh!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.