Ska man ta med sig hyrbilen på färjan till La Gomera?

Jag fick en fråga på mejlen om vad det kostar att ta med sig hyrbilen på båten över till La Gomera, och om man kanske hellre ska låta bli att ta med sig bilen och åka buss i stället. Frågeställaren ingår i ett sällskap på fyra personer som har bokat boende på Teneriffa men tänker åka över till La Gomera några dagar, för att bo i Valle Gran Rey och vandra.  Jag svarade på mejl, men eftersom fler kanske är intresserade så lägger jag ut mitt svar här på bloggen:

Jag försöker söka på färjerederiernas webbplatser för att hitta priser, och då ser det ut som om att båtresan blir billigare om ni åker 4 personer plus en liten bil än om ni åker 4 personer utan bil. Både på fredolsen.es och på navieraarmas.com. Det låter ju märkligt – kanske var det just det resultatet du kom fram till också? Jag skulle inte lita på det om jag var du. Dessutom kan priserna variera med tiden. Jag kollade med maken nu och hans minnesbild är att det kostade något i stil med 700 kronor extra att ta med sig bilen över.

Jag rekommenderar absolut att ta med bilen för att hinna se så mycket som möjligt av ön. Om ni vill vandra ger det möjlighet att ställa bilen på ett nytt ställe varje dag och därmed ha en ny utgångspunkt och se mer av ön. Personligen kör jag inte bil men om jag gjorde det och hade några dagar på mig att se La Gomera skulle jag definitivt vilja vara bilburen. Ett annat alternativ kan kanske vara att hyra bil i San Sebastián, dit ni kommer med båten från Teneriffa.

Det går självklart att åka buss också. Om ni vill börja och sluta någon annanstans än i Valle Gran Rey kan det vara lite knepigt. Bussarna går bara några få turer och dagen och då gäller det att planera och att tajma bussen både i början och i slutet av vandringsdagen. Mina vandringar har nästan alltid startat nere i Valle Gran Rey. Man kan gå en kortare vandring, så att man hinner vandra både upp och tillbaka ner i dalen under dagen. Man kan också gå upp till någon av byarna i närheten och sedan ta eftermiddagsbussen tillbaka ner till Valle Gran Rey. Eller göra tvärtom: ta morgonbussen upp till någon av byarna i närheten och sedan och vandra ner. (Personligen brukar jag aldrig orka upp till morgonbussen, som går klockan 8.) Förresten är kanske det bästa alternativet när man är 4 personer att ta en taxi upp till någon av byarna på förmiddagen och sedan vandra ner.

 

2 tankar kring ”Ska man ta med sig hyrbilen på färjan till La Gomera?

  1. Hej!

    Såg detta inlägg nu. Var på la Gomera nu i November 2019 och hyrde då bil i San Sebastian. Efter ett undersökande så konstaterade vi att det inte var många som tillät att man lämnade till exempel Teneriffa med hyrbilen. Ringde bland annat Hertz i Sverige som återkom med beskedet att det inte är tillåtet. Bra att tänka på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.