Tre saker jag gör just nu för att lära mig spanska

Jag vill ju gärna lära mig spanska. Även om jag inte gör några större framsteg, eftersom många som hänger i Valle Gran Rey om vintrarna är tyskar, och dem pratar jag engelska med. Och dessutom är det inget jag prioriterar så högt, varken i min vardag hemma i Sverige eller när jag är på plats i Valle Gran Rey. Det är helt enkelt en av alla de där sakerna jag ska göra så fort jag får obegränsat med tid och pengar :-)

Men så här års, när det börjar närma sig Gomeratid för mig så brukar jag få ett ryck och ta tag i spanskan så smått igen. Just nu gör jag det på tre sätt:

1. Jag har bytt språk på Facebook till spanska.  Det kan låta fånigt, men det är faktiskt inte dumt alls. Jag lär mig ord inom ett område där jag inte alls kan någon spanska (eh, inte så svårt, det enda område där jag kan någon spanska är väl grönsaker). Inte visste jag vad lösenord heter på spanska. Det vet jag nu. (Contraseña heter det. Nu vet du också det, varsågod.)

2. Jag har hittat en podd som heter Coffee Break Spanish, som jag gillar. Det är korta program på engelska med syftet är att bli påmind om spanskan och hålla den aktuell. Passar mig utmärkt. Jag har inte gjort mer än lyssnat på några av de senaste poddarna, men det finns en hel del material gratis, och man kan även köpa till mer material.

3. Jag använder appen Duolingo. En gratis språkinlärningsapp uppbyggd som ett spel, där man måste ta sig igenom en viss nivå för att få gå vidare till nästa, och där man får poäng för varje lektion man gör. En lektion tar kanske 10 minuter eller så att göra. Alldeles lagom tid att klämma in någonstans.

Jag kanske ska säga att jag inte började från noll med spanskan – jag läste spanska på gymnasiet , även om det var tjugo år sedan nu och det mesta har försvunnit.

Nu längtar jag tills jag kan gå in i bokhandeln i La Puntilla, Valle Gran Rey, och köpa ett ex av mattidningen Cocina vegetariana.

2 tankar kring ”Tre saker jag gör just nu för att lära mig spanska

  1. Jag har för mig att du tidigare skrivit att du skall på i La Calera i år, och La Playa och La Calera är mycket mer spanska stadsdelar än Vueltras (i allafall har det varit så över sommaren) så du kan säkert att få fler möjligheter att få träna på din spanska här i år än tidigare år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.