När äter man middag i Valle Gran Rey?

Något som jag tänkte på i vintras är hur tidigt man går ut och äter middag i Valle Gran Rey. Då kom jag ju senast från Gran Canaria, där vi bodde i Las Palmas-förorten Tafira Alta. Där skulle vi äta på den supermysiga restaurangen som jag nämner i det här inlägget som låg i krokarna av när vi bodde. Då stod vi och hängde på låset till restaurangen, för att vi trodde att den öppnade 20 men det var först 20.30. Den hade öppet till 00.30.

I Valle Gran Rey öppnar restaurangerna redan 18, och det är hur vanligt som helst att folk sitter och äter middag i solnedgången, alltså vid 18.30-tiden. Jag skulle nog säga att 19 är den bästa tiden att äta middag på. Trummandet och de andra aktiviteterna som sker på stranden i La Playa vid solnedgången brukar sluta strax efter 19 om jag minns rätt, och då är det många som går direkt till en restaurang efteråt. Vid 20-tiden fungerar det också bra att äta, men om man går ut vid 21 är man verkligen sent ute – ha ha, det är ju som i Stockholm. Och restaurangerna stänger kanske 22.30 eller så.

Jag vet inte om det är det tyska inflytandet som gör att det har blivit så här – Valle Gran Rey känns ju oftast mer tyskt än spanskt, åtminstone om vintrarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.