Mysigt i La Calera och häng i La Playa

Jag har haft en lugn dag. Läst ut en bok. Softat. Promenerat lite här i Valle Gran Rey. Det har varit ganska molnigt och det blev faktiskt lite kyligt att sitta på lägenhetens terrass, men för en promenad var det lagom temperatur.

I år bor jag i den del av Valle Gran Rey som heter La Calera. Så här ser det ut:

wpid-20150101_172217.jpg

Det är en mysig del av dalen, och det känns roligt att få utforska den närmare. Här finns två små mataffärer, vilket är smidigt för att slippa släpa till exempel vattendunkar några längre sträckor. Men de mesta av mina matinköp gör jag ändå i andra delar av Valle Gran Rey. Det finns även flera restauranger här i La Calera, tre som jag kan komma på just nu. Jag har aldrig ätit på någon av dem.

Dessutom ligger det en zumería här som jag gillar. En juicebar alltså. Precis till höger om bensinstationen på bilden. Där planerar jag att dricka färskpressad juice ofta de närmaste veckorna. Det fungerar dessutom utmärkt att göra även om man gör en raw food-detox, vilket jag gör just nu.

Den närmaste månaden behöver jag bestämma mig för om jag gillar La Calera så mycket att jag vill bo här igen nästa år, eller om jag vill tillbaka ner till Vueltas. Jag uppfattar Vueltas som hjärtat i Valle Gran Rey, och jag trivs otroligt bra där. Men La Calera är verkligen mysigt. Nackdelen är att jag måste släpa en massa tung mat längre sträckor och upp för en massa trappor.

Min ambition är att boka nästa års boende innan jag åker härifrån. Det var min ambition förra året också. Jag sprang runt och tittade på lägenheter och googlade och hade mig, men jag lyckades aldrig fatta något beslut. Och när jag kom hem kändes det inte så akut. När jag sedan försökte boka något i mars så fanns det inga lägenheter kvar som uppfyllde mina krav hos den uthyrare som jag har hyrt av de senaste två åren. Fast det blev ju bra ändå.

Under mitt traskande på stan i dag hann jag även med att hänga en smula nere i La Playa. Jag gillar att hänga på muren framför affärs- och restauranggatan precis vid stranden. Där kan man sitta och blicka ut över havet. Det är det många som gör, och tittar man på den här bilden kan man tro att det är alldeles packat med folk där:

wpid-20150101_162748.jpg

Men muren är lång, och det här är det enda stället där det är fullt av folk. Om man är lite folkskygg som jag så sätter man sig en bit längre till höger, och så får man lyssna på havet i fred.

2 tankar kring ”Mysigt i La Calera och häng i La Playa

  1. Åh. Jag har lyxat till det senaste tre åren och bott på hotel playa calera, så det är mina hoods. Sitter ofta på den där muren. Och kollar in när de spelar boule. Och senare på kvällen är det musikunderhållning med trummor på stranden. Längtar tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.