Resdagar: El Hierro – Teneriffa – La Gomera

Du som har följt mig ett tag vet att jag inte gillar att resa. Och eftersom det har blivit en del resdagar på sistone så känner jag mig ganska sliten just nu. Men nu är jag i alla fall i Valle Gran Rey, och här blir jag kvar ett tag. Tanken på att jag får vara här i en hel månad gör mig alldeles varm av glädje. Tanken på att jag måste åka härifrån om en månad gör mig sorgsen redan nu. Och det är som det ska vara. Känslan är att jag ska jobba på att vara här längre tid än så framöver.

På onsdagar är det drop in-sång i hamnen i Vueltas, och delar av sånggänget var samma som förra året. Det känns så bra att komma in i rutinerna här direkt och möta bekanta ansikten. En medsångare hade en djup solbränna, och jag frågade hur länge hon är här. Fyra månader, fick jag veta. Se där, en målbild. Ja, inte att vara så solbränd, men att vara i Valle Gran Rey i fyra månader varje vinter.

Men jag skulle ju skriva om mina resdagar. Vi lämnade El Hierro i måndags. Det går bara en båt om dagen till och från El Hierro, utom på lördagar – då går det ingen alls. Båtresan skulle ta närmare tre timmar enligt tidtabellen men tog bara drygt två. Med båten hamnar man i Los Cristianos på Teneriffa.

Chocken när man kommer från en liten by där det knappt fanns några turister och från en ön där naturen är i centrum till en turistort, där just turisterna är i centrum. Den här bilden är tagen på strandpromenaden i Los Cristianos. Jag tror faktiskt att det är fler människor på den här bilden än vi såg sammanlagt på hela veckan som vi var på El Hierro.

20141230_121654

Chocken när man kommer från en plats där ingen ens pratar engelska till en plats där det ser ut så här i tidningskiosken:

20141230_121459

Chocken när man kommer från en plats där man går in i en av byns få restauranger och väljer ett bord i den tomma lokalen och sedan väntar på att personalen ska dyka upp någonstans inifrån köket – till att komma till en plats där man får värja sig för inkastare.

Jag har tidigare pratat om kontrasterna mellan Valle Gran Rey och Los Cristianos, men kontrasten mellan El Hierro och Los Cristianos var ännu större.

Som tur var fick jag lämna Los Cristanos nästa dag och åka vidare till La Gomera. Maken tog flyget hem och jag traskade ner till hamnen med min resväska och tog eftermiddagsbåten till San Sebastián de La Gomera.

Finns det förresten något snyggare fotomotiv än Teneriffas högsta berg Teide fotat från La Gomera, eller möjligtvis från La Gomera-båten, som i det här fallet?

20141230_144712

Så småningom kom jag fram till Valle Gran Rey och lyckades hitta min lägenhet i La Calera. Jag hade fått en karta på mejl och en upplysning om att nyckeln skulle sitta i dörren, och det gjorde den. Så kan man göra på La Gomera :-)

20141230_171532

Jag tittade ut från min lägenhet och kände mig ytterst nöjd:20141230_172308

I år hyr jag av Apartamentos Rivas. Min uppfattning hittills är att lägenheten är fin, att allt har funkat i kommunikationen med lägenhetsuthyrarna (vi har mejlats på engelska) och att de är trevliga. Det känns generellt som att det fungerar mycket bra att hyra lägenhet i Valle Gran Rey. Jag har hittills hyrt tre olika lägenheter av tre olika uthyrare, och alla lägenheterna har varit utmärkta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.