Resplaner för vintern och en nyhetsuppdatering om Valle Gran Rey

Det är höst i Sverige, och än så länge trivs jag alldeles utmärkt i Stockholm – jag njuter av höstfärgerna och solen, och för det mesta är temperaturen helt i min smak. Men jag vet att det inte varar så länge till. Om bara några veckor ställer vi om till vintertid, och då brukar jag bli akut drabbad av mörkret. Och så brukar kylan inte låta vänta på sig.

Med andra ord: La Gomera börjar ta upp mer av mina tankar igen. Men det är nästan tre månader tills jag kommer dit. Planerna för vinterns resa är äntligen klara: Strax före jul åker jag och maken till El Hierro i en vecka. Det går båtar dit från Teneriffa, precis som till La Gomera. Jag har inte varit på El Hierro tidigare, och jag är grymt nyfiken på ön! Räkna med att jag kommer att berätta om den vistelsen här på bloggen.

Därefter blir det båt tillbaka till Teneriffa, och så tar jag båten till La Gomera medan maken åker hem till Sverige. Strax före nyår kommer jag till Valle Gran Rey. Jag blir där hela januari och åker hem i början av februari. (Och nu när jag skriver om Valle Gran Rey får jag en akut längtattack.)

Så vad har hänt på La Gomera på sistone? Jag måste erkänna att jag har slarvat med att läsa Gomeranyheter under sommaren. (Visst kunde jag till nöds traggla mig igenom nyheter på spanska i vintras om jag fuskade lite med Google Översätt? Det känns avlägset nu. Måste ta upp det där med spanskan igen.) Det har i alla fall, tack och lov, inte varit några större bränder på ön i år. Puh!

Nu läste jag precis två intressanta nyheter om Valle Gran Rey på La Gomera Island (engelska) – den bästa Gomerabloggen jag känner till (ja förutom den här då ;-)):

  1. Den gamla vägen ner till Valle Gran Rey ska öppnas igen, vilket betyder att man kan ta sig upp ur dalen utan att åka i den längsta tunneln. Bra nyheter för den som gillar att cykla. Den gången jag och mina sångkamrater hyrde cyklar så stannade vi strax före den här tunneln, eftersom vi inte tyckte att det kändes säkert att cykla i tunneln. Jag vet inte vad tidsplanen är för vägbygget, och om det kommer att vara klart nu under vintern eller inte.
  2. Det ska byggas en passagerarterminal i hamnen i Vueltas. Det talar för att direktfärjan från Los Cristianos på Teneriffa till Valle Gran Rey på La Gomera fortfarande är på gång. Jag har skrivit om den här båtlinjen tidigare, och det har varit på gång länge nu, men jag har svårt att tänka mig att trafiken kommer att vara igång tills jag ska åka i december. (Men låt mig få drömma lite om att slippa den slingriga bussfärden över ön.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.