Mer Calima på La Gomera

Sa jag att jag inte märkte av någon Calima? Då tar jag tillbaka det. Sedan tre dagar tillbaka är den här igen, och det är värre den här gången. Om jag inte visste att det var Calima skulle jag bara beteckna det som ”mycket disigt väder”. Jag ser solen på himlen, men den är bakom ett ordentligt lager med dis, som alltså är sand. Solen värmer fortfarande lite grann, och man behöver skydda sig mot den om man ska vara ute länge.

Jag märker alltså bara av att vädret är konstigt; jag besväras inte av själva luften. Jag läser i till exempel det här nyhetsinlägget från Teneriffa  (länk borttagen pga trasig) att man ska dricka mycket vatten, undvika fysisk aktivitet och till och med hålla sig inomhus. Det där är inget jag har funderat på. Jag har tränat de senaste dagarna, även rört på mig utomhus, utan att känna något särskilt. Antingen är mina luftvägar helt okänsliga för sand, eller så är det här fortfarande inte så mycket Calima som det skulle kunna vara.

Det sägs att det ska bli bättre i morgon och att luften ska vara klar igen på torsdag.

Har du upplevt Calima? Inklusive andningssvårigheter eller bara att solen lyste svagare?

I dag pratade jag för övrigt med en person som är här i Valle Gran Rey för första gången och som inte alls var så begeistrad. Det var bra att bli påmind om att bara för att jag ser det här som mitt andra hem och helst aldrig vill åka härifrån, så är det inte säkert att det passar alla andra. Det är till och med helt säkert att det inte passar alla andra :-)

1 tanke kring ”Mer Calima på La Gomera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.