En liten bergspromenad

Även om jag inte kan göra några längre vandringar just nu så blir det i alla fall kortare promenader. Eftersom jag bor i La Calera är jag redan på berget, vid fotänden av La Mérica för att vara specifik. Så om jag vill ha en bergspromenad är det bara att börja gå.

Jag behöver bara gå fem, tio minuter för att komma till starten av vandringsleden som går upp till Arure. Eftersom jag redan är en bra bit över havet blir det schyst utsikt direkt. Så här ser det ut om jag tittar mot Vueltas.

Om jag går vandringsstigen uppåt i kanske en kvart så kommer jag snart till en vägskylt där det går att, i stället för att fortsätta uppåt, ta vänster och gå ner längs en annan mindre stig. Det blir min reträttväg, men först fortsätter jag oftast uppåt en liten bit till – jag vill ju ha ännu bättre utsikt.

När jag har sett mig mätt för stunden vänder jag ner och går den alternativa stigen tillbaka. I år är den tyvärr inte lika njutbar som förra året eftersom det pågår byggarbeten och den egentliga vägen är stängd. Det blir en kort sträcka på en ännu mindre stig, men sedan är jag tillbaka i La Calera igen, med utsikt ner mot La Playa.

Att få prassla i bougainvilleablad är nästan ännu roligare än att prassla i höstlöv.

Snart är jag nere igen, och om jag har tur så väntar den här kompisen på mig när jag kommer hem. Den heter Chili. Oklart om det stavas så, men det låter så i alla fall :-)

Jag har gått den här promenaden många gånger under de fyra veckor som jag har varit här nu. Kanske blir det en gång till lite senare i eftermiddag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.