En blåsig promenad i Valle Gran Rey

Medan vi fortfarande var inne i den där blåsiga perioden så tog jag en promenad här i Valle Gran Rey. Det här är ett tag sedan nu; det var på día de los reyes, men det har inte blivit av att skriva det här inlägget förrän i dag. Min plan var egentligen att gå till Playa del Inglés, men jag insåg snart att det blåste för mycket för att det skulle vara någon idé.

Syns det på palmerna hur mycket det blåser?

Det roliga med den här promenaden var att det var så folktomt. Lokalbefolkningen var uppe i kyrkan och firade los reyes och turisterna höll sig inne på grund av blåsten – utom de som också var uppe i kyrkan förstås.

Så här tomt kan det vara på stranden i La Playa en sådan dag. Jag var aldrig nere på själva stranden, men jag gick på stenläggningen framför den lilla kyrkan. Då kom en vindby som svepte upp ungefär all sand på hela stranden på mig. Resten av promenaden och tills jag hade kommit hem och tagit en dusch, hade jag sand i håret, sand i öronen, sand bakom öronen och något som såg ut som en tvådagars skäggstubb på hela halsen. Sand.

Det var definitivt inte badläge. Faktum är att det var en man som drunknade på den här stranden på nyårsafton, när det också var blåsigt väder. Bada aldrig på stranden i La Playa när det blåser mycket! Och det är strömmar i vattnet även när det inte blåser, så jag tycker gott att man kan låta bli att bada här alls.

Om man går strandpromenaden i La Playa, där det finns en massa uteserveringar, och där det normalt brukar sitta folk och hänga på muren vid stranden , och sedan fortsätter runt hörnet längs med vattnet så  var det faktiskt … nej, jag kan inte gå så långt att jag kallar det för lä, men det blåste lite mindre. Där blev jag sittande på muren en bra stund och tittade på vattnet.     

Jag gick även bort till Vueltas, och inte ens där var det badläge den här dagen. Så här folktomt är det definitivt inte på Vueltasstranden en vanligt dag. Det är normalt en badvänlig strand, och många badande turister brukar tillbringa dagarna där.

Å, vad skönt att det inte blåser så här mycket längre! I dag är det nästan helt vindstilla. Jag har haft en lugn och vilsam helg. Det är en molnig dag och jag sitter på terrassen och tar det lugnt. Funderar på om jag ska gå ut en sväng eller bara sitta kvar här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.