TuYo – Valle Gran Reys bästa restaurang?

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om de restauranger som jag gillar bäst i Valle Gran Rey. Då hade jag bara ätit på TuYo en gång. Nu har jag ätit där ett par gånger till, och jag måste säga att den är min favorit just nu. Eller hmm, är det El Baifo som är bäst? Jag kan inte välja.

TuYo har flera absurt goda vegetariska rätter på menyn. Det godaste jag åt i vintras var en vegetarisk curry med blomkål och kokosmjölk och så himla gott ris. Jag har också ätit fisk där ett par gånger, och den bara smälte i munnen.

Personalen är precis hur trevlig som helst. De talar tyska, engelska och spanska.

För tillfället ligger restaurang TuYo i princip mitt i ett vägarbete (Jag misstänker att det är så fortfarande? Någon som kan berätta?), men låt inte det hindra dig – när du väl är inne i restaurangen märks inget av det, åtminstone inte på kvällstid (och jag tror att de bara har öppet på kvällen). Tvärtom vill jag verkligen uppmana dig att äta på TuYo just nu, så att de överlever byggtiden, eftersom de säkert förlorar en del gäster på att det ser så rörigt ut.

TuYo ligger nere vid hamnen i Vueltas. Det finns en liten kyrka precis vid hamnen. Utanför den ligger ett torg med två andra restauranger: lilla mysiga El Puerto och en annan restaurang som jag inte minns namnet på men där jag har ätit en gång och den var helt okej. Därefter, precis runt hörnet på huset på torget, ligger TuYo. Ät där!

Uppdatering samma dag: Jag fick en kommentar här om att vägarbetet har kommit förbi TuYo nu. Så bra! :-)

2 tankar kring ”TuYo – Valle Gran Reys bästa restaurang?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.