Vinter i Valle Gran Rey? Boka boende i tid

De senaste veckorna har jag fått flera frågor, via mejl och kommentarer, från personer som letar efter boende i Valle Gran Rey i vinter. Min första tanke när jag har fått frågan har faktiskt varit: ”Den här vintern?” För det är sent att få tag i boende i Valle Gran Rey nu, särskilt om du tänker vara borta över jul och/eller nyår. Jag vet faktiskt inte hur det ser ut på övriga ön – om man kan vara mer spontan där eller om det är framförhållning som gäller där också. Vet du? Berätta gärna i en kommentar.

Högsäsongen på La Gomera är ungefär november till mars, och den absoluta toppen ligger på jullovet. Jag säger inte att det är omöjligt att hitta något så här års, och självklart kan du ha tur och fånga en avbokning. Men det är svårt, och det finns definitivt inte mycket att välja mellan.

Lägenheten som jag ska bo i den här vintern bokade jag i februari. Det var samma lägenhet som förra året, så det kändes enkelt. Anledningen till att jag hamnade i den lägenheten var dock att jag året innan misslyckades med att hitta en lägenhet hos La Paloma, som jag hade hyrt lägenhet av de två åren innan. Det misslyckade försöket gjorde jag i april, om jag minns rätt. (Då har jag några krav på lägenheten jag hyr eftersom jag brukar bo där ett tag. Den måste fungera som ett verkligt hem, vilket i min värld betyder att det finns wifi, ett fullt utrustat kök, en balkong eller terrass och allra helst en tvättmaskin.) Jag tyckte att jag var hyfsat tidigt ute som försökte boka vinterboende i april – men det var alltså fel.

Året innan dess, min första vintervistelse på La Gomera, så hade jag inte alls koll på att jag behövde vara så tidigt ute. Då fick jag planera om och tillbringa julen på Teneriffa först, innan jag fortsatte till La Gomera, där jag hyrde en lägenhet en bit upp i Valle Gran Rey-dalen.

Jag gillar själv inte att behöva boka så tidigt – jag vill kunna vara mer spontan, och som egenföretagare vet jag aldrig hur mycket jobb eller pengar jag kommer att ha nästa år. Men det brukar vara okej avbokningsregler, där det enda jag riskerar att förlora är handpenningen på tio procent. Så jag tänker alltid att jag får väl avboka om det inte funkar. Det har jag hittills aldrig gjort. Däremot har jag oftast kunnat boka om till mer korrekta datum när jag till slut har bokat flyg och planerat vistelsen bättre.

Mitt tips till dig som vill vara i Valle Gran Rey under vintern är alltså att boka boende i god tid. Gärna närmare ett år i förväg om du vill vara där över jul och nyår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.