Väder och vind i Valle Gran Rey

I dag blåser det så mycket att jag helst undviker att gå ut faktiskt. Jag var ute en kort sväng för att handla grönsaker på ekoaffären nära busstationen, men det var en sträcka nere vid rondellen när jag var tvungen att gå och blunda för att inte få allt möjligt omkringblåsande skräp i ögonen.

Jag hoppas att alla som är på La Gomera på vandringssemester avstår från att gå upp i bergen i dag. Förutom säkerhetsrisken kan det inte vara särskilt roligt att vara ute och vandra.

Själv har jag inte vandrat alls hittills. Min skröpliga kropp vill inte. Jag har två trasiga höfter, två knän som strular ordentligt ibland och ett mindre diskbråck i ryggen. Inget av det här är några nyheter men tidigare år har det ändå funkat (mer eller mindre bra) att vandra. Fast förra året var det ganska tveksamt och jag vandrade inte alls lika mycket då som tidigare år. Men just nu funkar det alltså inte alls; det är framför allt höfterna som sätter stopp. (Det här skriver jag varken för att fiska sympati eller för att få goda råd, utan bara för att förklara varför det inte blir några vandringsinlägg just nu :-)

Jag vet inte hur stark vinden faktiskt är i dag men min väderapp säger att det ska blåsa 11 sekundmeter. Det sa mig ingenting, men när jag tittar på SMHI:s tabell över vindstyrka så ser jag att 10 sekundmeter räknas som storm och 12 som orkan. Det är alltså inte bara jag som är mesig och tycker att det blåser :-) (Uppdatering: eh, nej, det är jag som är mesig, och dessutom tydligen inte kapabel att läsa tabeller. Tack Malin, som påpekade det i en kommentar. För att det ska vara storm ska det blåsa 24,5 m/s – myyycket mer än det gjorde här alltså.)

Jag vet inte om det framgår på den här bilden vilka vågor det är i havet av blåsten.

Över huvud taget har det inte varit så fint väder här sedan jag kom hit för en vecka sedan. Först regnade det. Sedan var det mest molnigt. Därefter kom det Calima. Och sedan har det blåst mycket, varav i dag alltså riktigt mycket.

Jag är ju här i sju veckor, och då spelar vädret ingen större roll. Om det är dåligt väder någon vecka så blir det väl bättre någon annan vecka. Men jag vet att en hel del bloggläsare bara är nere en eller två veckor under vintern, och de vill förstås ha sol.

I går var jag och sjöng för första gången sedan jag kom hit. Sången är i år på torsdagar 13.30-15.30. Än så länge är det i den vanliga lokalen precis vid Vueltas-stranden, men det är oklart om det kommer att vara kvar där, eftersom lokalen byter ägare vid årsskiftet. Kanske blir det någon annanstans från och med nästa vecka.

I och med att jag var och sjöng fick jag också mitt första ordentliga tyska språkbad sedan jag kom hit. Jag kom ju igång lite med att prata tyska under min förra vintervistelse här. Nu verkar jag ha glömt allt igen. Men, men, några veckor i den här tysktalande delen av världen kommer att göra susen ;-)

Själv har jag haft en lugn semestervecka. Mycket reflektion, tankar, läsning, lärande. Jag tar lektioner i Alexanderteknik, och det gör att det händer saker i kroppen. Kanske, kanske, kanske blir höfterna bättre så att jag kan vandra igen. Över huvud taget är Valle Gran Rey en bra plats att vara på om du vill få olika typer av kroppsterapi, som massage och liknande. Billigare än hemma är det oftast också. Och de som jag har varit hos har verkligen varit bra, som Deborah som behandlar mig just nu.

Och så har jag suttit på terrassen och ätit närodlad mango och avokado. Summa summarum har jag det sjukt bra just nu. Jag tänker fortsätta i samma stil under helgen; på måndag börjar jag jobba igen.

Kolla: jag ser ut som en insekt i mina solglasögon :-)

4 tankar kring ”Väder och vind i Valle Gran Rey

  1. Jag ska precis kliva på färjan vid Los Cristianos efter att ha varit i Finland över jul. Ser ut att vara hyfsat med vågor men det känns ändå skönt att få komma tillbaka till Valle Gran Rey.

    1. Oj, vilken otur du har med vädret på din resdag. Hoppas att båtturen gick bra! Och ja, visst är det alltid skönt att få komma tillbaka till Valle Gran Rey :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.