Vad ska jag göra i en dag på Teneriffa eller La Gomera?

På vägen hem från Valle Gran Rey har jag två dygn som jag inte vet vad jag ska göra med. Jag behöver lämna den lägenhet jag hyr här den 28 januari senast klockan 12, och mitt flyg går den 30 januari från Tenerife Sur, runt 11 på förmiddagen om jag inte minns fel. Jag behöver förstås åka direkt till flygplatsen på morgonen den 30, och själva resan mellan Valle Gran Rey och Tenerife Sur tar ju en del tid med flera byten, så i praktiken är det en dag jag inte vet vad jag ska göra med.

Möjligheterna är förstås oändliga, men det är tyvärr inte min budget. Jag behöver övernatta två nätter så billigt som möjligt utan att passera gränsen för sunkställe.

Det enklaste men tråkigaste alternativet är att bara åka över till Los Cristianos och bo två nätter på hotell där. Det är där jag hamnar när jag kliver av Gomerabåten och det är nära till flygplatsen. Det kan vara en okej lösning om jag har mycket jobb och ändå bara behöver sitta och jobba (fast då behöver jag hitta ett ställe med wifi på rummet). Tyvärr har jag inte just nu koll på om jag kommer att ha mycket jobb då eller inte, vilket förstås gör det hela lite svårare att planera.

En annan lösning är att jag stannar en natt extra i Valle Gran Rey och att det sedan blir en natt i Los Cristianos. Om det inte hade råkat vara en tisdag hade jag gärna bott ett dygn på Finca Argayall. Men nu är det en tisdag, vilket är deras lediga dag och det betyder att det varken är någon middag eller några meditationer den dagen. Fördelen med att stanna i Valle Gran Rey är förstås att jag får en dag till här. Nackdelen är att det kanske snarare kommer att kännas som ett utdraget avsked om jag har packat ihop alla mina saker och liksom påbörjat resan.

Lösning nummer tre: åka någon annanstans på La Gomera och stanna där en natt och sedan bo i Los Cristianos en natt. Om ”någon annanstans” är i San Sebastián kanske jag till och med kan stanna två nätter och ta båten samma morgon som flyget går. Ska kolla båttiderna och den exakta avgångstiden för flyget. Å andra sidan är San Sebastián det enda stället på La Gomera förutom Valle Gran Rey där jag faktiskt har bott ett par nätter. Så det vore ju roligare att se något annat.

Lösning nummer fyra: passa på att se något nytt på Teneriffa. Precis som jag gjorde på vägen till La Gomera kan jag förstås passa på att upptäcka något nytt ställe på Teneriffa när jag nu ändå behöver passera där. Jag ska klura på det.

Hur det blev så här dåligt planering? Jo, om man vill vara säker på att hitta en lägenhet i Valle Gran Rey över jul och nyår så behöver man boka tidigt som tusan. Så jag bokade lägenheten i april. Då hade jag ingen aning om … nånting egentligen, till exempel när det gick några bra flyg eller hur länge jag skulle vilja/ha möjlighet att vara borta. Så jag bokade något slumpmässigt och tänkte att jag säkert skulle kunna förlänga vistelsen i lägenheten om jag behövde. När jag sedan planerade resan på allvar i höstas och letade flyg och sånt så hittade jag ett flyg den 30 januari, men då var det försent att hyra lägenheten en natt till; den var redan bokad. Och flyget till Stockholm den 29 januari var jäääättedyrt, åtminstone just då. Så jag köpte flygbiljett till den 30 och tänkte att jag får hitta på något.

Så nu behöver jag alltså hitta på något :-) Kanske har du något tips? Något jag borde se på Teneriffa eller La Gomera?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.