Tillbaka i Sverige men jag kommer att fortsätta blogga om La Gomera

Nu är jag tillbaka i Sverige igen. Det känns helt okej än så länge. Men, som sagt, det var tungt att lämna Valle Gran Rey.

Tyvärr hann jag inte utforska särskilt mycket av Puerto Santiago. Onsdagen ägnade jag främst åt att jobba. Bland annat satt jag en stund på hotellets solterrass på taket med min dator. Där hade jag utsikt över La Gomera åt ena hållet och Teide åt andra hållet. På Vigilia Parks solterrass fanns två (eller var det tre?) pooler, men det gick ändå bra att hitta en lugn plats där. Och jag kunde koncentrera mig hyfsat på jobbet bland de solbadande britterna som förde ett konstant samtal och frågade varandra ”Is it beer o’clock yet?” när klockan var elva på förmiddagen.

I går, torsdag, var det dags för hemresa. Två bussar och två flygplan behövde jag åka för att komma hem. Först tog jag bussen från Puerto Santiago till Playa de las Américas. Där bytte jag buss för att åka till Teneriffas södra flygplats. Den andra bussen var trasig och det blev lite strul, vilket åt upp mina marginaler, så när jag kom fram till flygplatsen fick jag bråttom att checka in och sedan var det vara att gå direkt till gejten. Så tyvärr, mamma, jag hann inte köpa någon honungsrom åt dig.

Det första flyget blev något försenat, så det var ont om tid när jag skulle byta flyg. Informationen på Gatwick var inte särskilt tydlig, så tillsammans med några andra som skulle med samma plan slösade jag bort dyrbara minuter åt att irra förvirrat. Och sedan stod jag i en lång kö till säkerhetskontroll, varför jag nu behövde gå igenom en ny sådan när jag gick igenom en innan jag tog det första planet. När jag passerade säkerhetskontrollen var klockan 16.30, vilket var boardingtid enligt mitt boardingkort. Planet skulle gå 17. Jag rafsade ihop mina saker från säkerhetskontrollens transportband och sprang. Hittade en informationstavla och var beredd på att få läsa Gate closed, men puh, det stod att gejten stängde 16.45. Tio minuter kvar. Jag visste inte hur långt det var kvar till gejten så jag fortsatte och springa. Och jag hann. Och planet gick i tid. Och jag kom hem som jag skulle.

Så vad händer här på Gomerabloggen, tar det slut nu? Nej, jag tänker fortsätta att berätta om La Gomera och Valle Gran Rey här. Ett par inlägg i månaden tror jag att det blir den närmaste tiden, och minst ett inlägg i månaden under resten av året. Jag har mycket som jag inte har berättat om än. Både sådant jag gjorde när jag var på La Gomera och mer allmän turistinformation.

Så om du vill läsa mer om La Gomera så titta in här då och då – eller lägg till bloggens flöde i din RSS-läsare. Och så hoppas jag förstås att jag är tillbaka i Valle Gran Rey nästa vinter så att jag kan berätta mer om vad jag har för mig då. Vi ses!

1 tanke kring ”Tillbaka i Sverige men jag kommer att fortsätta blogga om La Gomera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.