Söndagskonsert vid marknaden

Valle Gran Rey är vintertillhåll – och för den delen permanent tillhåll – för många musiker. Det uppstår mer eller mindre spontana konserter på stan varje kväll. Och så finns det förstås mer planerade konserter. Så här års kan du nog gå på konsert varje kväll om du vill. Själv brukar jag inte lyssna på livemusik särskilt ofta men i dag gjorde jag det. Söndag är marknadsdag här i Valle Gran Rey. Marknaden är bakom den stora busstationen, och precis bredvid stationen finns en liten bar där det ofta är livemusik på söndagseftermiddagarna.

I dag var det Misses D and the Boys som spelade. Misses D är Deborah, som jag känner sedan tidigare, och som också ger mig lektioner i Alexanderteknik just nu. Kanske är det det som kan hjälpa min skröpliga kropp att vilja vandra i bergen igen?

Normalt är det knökat med folk på marknaden, och även på den här baren på söndagar. Men i dag är det mulet och kallt väder, vilket avskräckte många. Jag fick i alla fall en mysig musikstund.

Killen i grönt –Tom hette han visst – som håller i en flöjt just nu, var framför allt en jävel på fiol, som han ibland spelade på som på en gitarr.

För övrigt känner jag mig superseg i dag. Kanske är det vädret. Eller så är det resdagarna tidigare i veckan som tar ut sin rätt. Men jag har semester hela nästa vecka, så det finns gott om tid för att softa. Bra grej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.