Puerto de la Cruz på Teneriffa

Jag har tillbringat några dagar i Puerto de la Cruz på Teneriffa. Jag har varit här en gång tidigare, för sex år sedan, på väg till La Gomera för min första vintervistelse där. Den gången jobbade jag dock mest och hann inte titta runt så mycket på stan. Den här gången har jag sett mig omkring lite mer.

Jag känner mig lite kluven till Puerto de la Cruz. På plussidan finns havet, de omgivande bergen, de charmiga gamla stadsdelarna, pirarna, höjdskillnaderna som ger staden en särskilt karaktär – och att det inte på långa vägar är lika mycket kommers som i Los Cristianos/Playa de las Américas. På minussidan finns hotellen med skyskrapskänsla och att det trots allt är ordentligt turistigt på sina ställen. Jag måste erkänna att jag har svårt för delar av strandpromenaden och runt Lago Martiánez (ett poolområde precis vid havet, som i sig ser rätt fint ut om man gillar sånt – jag har dock inte varit där inne ). Där finns en del inkastare och försäljare som kommer fram till en när man passerar.

Puerto de la Cruz sett från Plaza de Europa
Och här är utsikten över stan från motsatt håll, många trappsteg ovanför strandpromenaden.
Havet
Mera hav
Det här är i övre delen av stan
Och det här är nere på havsnivå

Och lite stickgrafitti minsann. Trevligt!
Det går höns på gatan på ett ställe här i Puerto de la Cruz.
I trappan mellan övre och nedre delen av Puerto de la Cruz försökte jag ta kort på den här fågelflocken. Det gick så där.

Visst har den här fyren ett väldigt ofyrigt utseende?
I dag badade jag från den här piren, som ligger bortom Plaza de Europa, vid konstmuseet. Det var mysigt. Piren var väldigt varm när solen stekte på de svarta stenarna. Så badet blev extra skönt.

Jag summerar ändå mer plus än minus. Jag kan absolut tänka mig att titta förbi här igen. Och om jag inte redan hade hittat mitt vintertillhåll i Valle Gran Rey så skulle jag säkert kunna tänka mig att tillbringa lite längre tid i Puerto de la Cruz.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.