Premiärdopp och yoga på stranden

I förmiddags kom jag mig äntligen för att göra två saker som jag har tänkt göra här sedan jag kom hit:

  1. Jag var med på yogan som är på Vueltas-stranden fyra morgnar i veckan.
  2. Jag tog ett dopp i havet.

Det var skönt att göra yoga på stranden. Jag yogar nästan alltid inomhus och för det mesta för mig själv hemma, så det stack ut från mina vanliga rutiner att yoga utomhus och i grupp. Dessutom på tyska förstås. Det var en fin stund, men det var inte riktigt sådan yoga som jag gillar mest, så jag återgår nog till min egen yogapraktik. Det var lite kyligt också. Det gick att ta en plats i solen, men jag prioriterade en plats där jag både såg och hörde yogaläraren Volker bra, eftersom jag tänkte att det med mina begränsade kunskaper i tyska skulle vara svårt nog att hänga med passet ändå. Så jag stod i skuggan under ett träd.

Det var ingen svettig yoga, och efteråt var jag kall och inte jättesugen på att bada som jag hade planerat. Men jag ville ändå gärna känna på vattnet – det är ju absurt att jag har hållit till så nära Atlanten i snart sex veckor utan att bada. Så jag la mig i solen en stund för att bli uppvärmd. Molnen tornade dock snart upp sig, och jag tänkte att det var bäst att bada innan jag blev kall igen.

Det var inte särskilt varmt i vattnet. Jag simmade några längder fram och tillbaka, men jag vande mig faktiskt aldrig vid temperaturen. Vad kan det ha varit för temperatur då? Sjutton, arton grader? Men det är klart att det var skönt med en simtur. Sedan gick jag hem och tog en varm dusch.

Vueltas-stranden med båtar i vattnet och berget i bakgrunden
Bild på Vueltas-stranden ur arkivet

2 tankar kring ”Premiärdopp och yoga på stranden

  1. Underbart att ha den möjligheten att få öva Yoga på en strand och att få göra det tillsammans med en grupp det brukar ju alltid bli så starka energier när man är många, vad är det för slags yoga dom utövar i Valle Grand Rey?
    Är det alltid på tyska dom kör passen?
    Ha en fin dag på din vackra Ö :)

    1. Just den här yogan ordnades av yogastudion Vikara, som ligger i Borbalán. Det var hathayoga – en ganska lugn variant. Volker som höll i yogan kan lite engelska, men jag sa att det var okej att han höll klassen på tyska. Några gånger la han till någon instruktion på engelska när jag såg ut som ett frågetecken ;-) Om jag hade sagt att jag inte kunde någon tyska alls hade han nog sagt fler saker på engelska. Det finns även andra som håller yoga på olika stränder på morgnarna. Jag har inte koll på alla, men åtminstone en del kan engelska, och det är nog inte så ovanligt att de ger instruktioner på både tyska och engelska. Och ja, det var härligt att yoga på stranden! Ha en fin dag du också :-D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.