Plugga spanska i Valle Gran Rey

Det finns en språkskola i Valle Gran Rey, närmare bestämt i La Calera, där man kan plugga spanska i form av intensivkurser. Kurserna går på förmiddagarna från måndag till fredag – jag vill minnas att tiden är ungefär 10-13.30.

De priser som jag har hört är 190 euro för en vecka och 320 euro för två veckor. Man kan även bygga på med fler veckor, då kostar det 140 euro.

Jag vill lägga in en fet reservation för att priserna kan ha ändrats sedan jag fick de här uppgifterna. Jag tror att det är tvåveckorskurser som de framför allt rekommenderar, och åtminstone på vintern när jag är där så brukar de börja en ny kurs varannan måndag. Du får göra ett test första dagen så att du hamnar på rätt nivå.

De som jag har pratat med som har gått den här kursen har varit mycket nöjda. Nu pratar vi inte om att jag har något statistiskt underlag på det, men jag har pratat om det här med kanske tre personer och alla var nöjda. Språkskolan kan även ordna boende om man vill det.

Jag drömmer varje år om att få tid och råd (och den stora konsten att faktiskt ha tid och pengar samtidigt) att plugga spanska. Men det är svårt. Jag brukar ju ha någon veckas semester eller två runt jul och nyår, och då behöver min hjärna vila, inte plugga. Och resten av tiden när jag är där jobbar jag, och då har jag inte tid att gå i skolan halva dagarna. Det får nog fortsätta vara en dröm ett tag till. När jag blir pensionär kanske?

För övrigt har jag nu bytt språkstrategi. Byt språk till och med. Eftersom de flesta jag pratar med i Valle Gran Rey är tyskar, och jag alltid blir lite besviken över att jag inte lär mig så mycket spanska när jag är där, så har jag nu gått över till att försöka lära mig tyska i stället. Planen är att göra ett försök att prata tyska med tyskarna i vinter. Vi får se hur det går.

För dig som är bättre än jag på att prioritera att plugga så finns här en länk till språkskolan, som heter Idea Language School.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.