Plocka kaktusfikon

kaktusar

På vintern, när jag är på La Gomera, finns det gott om kaktusar med kaktusfikon på i bergen. Jag vet inte hur lång säsong de har – om de bara finns på vintern eller hela året. Någon som vet? Jag har i alla fall aldrig vågat plocka dem av rädsla för att få stickor. Men nu i vintras när jag vandrade tillsammans med Ingalill så visade hon hur det ska gå till. Du behöver ha med dig en kniv, och du behöver en pinne att använda som skaft till frukten. Så här gick det till:

 1. Leta reda på en pinne och stick in den i frukten.
 2. Skär av frukten med kniven.

Ingalill skar kaktusfikon

3. Skala frukten med hjälp av kniven. Tänk på att inte ta i frukten, inte ens hålla emot med tummen, utan bara hålla i pinnen.

Ingalill skalar kaktusfikon

Ingalill skalar kaktusfikon 2

4. Nu kan du äta frukten från pinnen.

kaktusfikonklubba

Fruktköttet är mjukt och sött och gott. Frukten innehåller även en hel del små stenhårda kärnor, som jag tyckte var lite knepiga och spottade ut de flesta av. Jag som gillar att kunna gå ut och plocka min egen mat uppskattade förstås att kunna göra det även på La Gomera.

2 tankar kring ”Plocka kaktusfikon

 1. Roligt att jag hittade din blogg, jag har själv varit på La Gomera men det var för många år sen men jag kan aldrig glömma dom 6 veckorna som jag vandrade i den underbara ön och faktiskt åt kaktusfikon:) JÄTTE GOTT!
  Jag bodde i San Sebastian hos en jätte gullig dam och på hennes Apartamentos.
  Längtan till La Gomera börjar spira i kroppen igen och förhoppningsvis kommer jag iväg nästa år:).
  Har man engång varit till denna underbara Ön så lämnar man en del av sitt hjärta där<3.
  Jag undrar om du har besökt Alojera som ligger på Västra sidan av Ön och kanske du vet vad det är för vinter väder där ?
  Ha en fin dag/ Sol

  1. Hej Sol-Britt! Kul att du har hittat hit! Härligt att du planerar att åka till La Gomera igen nästa år. Jag har tyvärr inte varit i Alojera – La Gomera-delen av mitt hjärta finns i Valle Gran Rey, så det är alltid dit jag åker :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.