Planer för nästa vinter på La Gomera

Nu har jag gjort planer och ordnat boende för nästa vinter. De senaste två vintrarna har jag hyrt samma lägenhet i Valle Gran Rey. Den lägenheten ligger i  Vueltas, och jag har hyrt av La Paloma, som har en stor del av lägenheterna som finns att hyra i Valle Gran Rey.

För nästa år började jag titta runt en del när jag var på plats i vintras, men jag lyckades aldrig fatta något beslut. Och när jag kom hem var det inte det första jag kastade mig över. När jag så småningom kollade med La Paloma, så var alla deras lägenheter med wifi (vilket inte är så himla många) uthyrda för den tid som jag ville hyra. Det var den 17 mars som jag ställde frågan. Ska du hyra en lägenhet i Valle Gran Rey över jul och nyår och har vissa krav på boendet kan du alltså behöva boka ett år i förväg. Absurt.

Nu har jag i stället hyrt en lägenhet i La Calera. Lägenheterna heter Apartamentos Rivas, och om jag förstår det rätt är det ett hus med sex lägenheter. La Calera är den första stadsdelen – nåja, bydelen då – som man kommer till när man åker ner i själva byn (även om allt längs med vägen ner också räknas till Valle Gran Rey) på höger sida av vägen bredvid bensinstationen. Det är fint där. Fördelen är att det är närmare till bergen, vilket är bra när man vill ut och vandra och framför allt underlättar om det inte är en dag för heldagsvandring utan bara för att ta en promenad; då kan man göra det i bergen. Nackdelen är att det är längre ner till Vueltas, där det mesta händer och där de flesta affärerna finns som jag vill gå till, och att det är en bra bit att gå om jag ska till Finca Argayall, meditationsstället dit jag brukar gå och meditera och dansa och sånt. Men jag har funderat på hur det skulle vara att bo i La Calera, så nu får jag anledning att prova på det. Så att jag vet till vintern efter om det är där jag vill bo eller inte.

Dessutom – och det här känns spännande – ser det ut som att jag äntligen kommer att få se El Hierro nästa vinter! El Hierro är den västraste och minsta av de sju bebodda Kanarieöarna, och jag är mycket nyfiken på den. En veckas semester där med maken över jul är planen, innan han åker hem igen och jag åker vidare till La Gomera. Håll tummarna för att det blir så!

4 tankar kring ”Planer för nästa vinter på La Gomera

  1. Är på La Gomera för första gången nu. Vi bor på Punta Marina och tycker det är så härligt. Blir här en vecka till. Vi har vandrat och kommer att vandra flera gånger. Har du någon favorit på vandringar i bergen? Mvh Diana Lundbeck

    1. Hej! Det låter härligt att vara på La Gomera – själv har jag aldrig varit där på sommaren. Jag vet inte riktigt vad jag ska välja för favoritvandring; en av mina klassiker är att gå på berget La Mérica upp till Arure. Egentligen är det nog mest för att den känns så okomplicerad för mig som inte är bilburen: det är bara att börja gå nerifrån Valle Gran Rey, och väl uppe i Arure kan man ta bussen ner, och om det är dålig tajming med bussen så är det enkelt att lifta ner. På vintern i alla fall. Kanske är det annorlunda på sommaren när det inte är lika mycket vandrare på plats? Men det är en fin vandring med mycket variation.

      Du har väl läst om mina vandringar här på bloggen? Lättast att hitta dem om du tittar i kategorin vandring: https://gomera.nu/category/vandring/

      Hoppas att ni får en skön vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.