Oväder på La Gomera

Det är oväder på La Gomera just nu. Det varnas för stor nederbörd och kraftiga vindar och en ”alerta máxima” är utfärdad från och med klockan 15 i dag enligt den här artikeln (på spanska). Allmänheten uppmanas att undvika att åka bil om det går och att undvika berg (risk för ras och halka) och vattendrag (risk för översvämning).

Skolorna stänger under eftermiddagen och i en tweet från @PrensaLaGomera såg jag att även muséerna stänger. Allmänheten uppmanas också att stänga alla fönster och dörrar och plocka in lösa föremål enligt den här artikeln (borttagen pga trasig) i DA La Gomera. I samma artikel läser jag att de har stängt av vägen till Argaga-ravinen – en liten väg som jag brukar gå när jag ska till meditations- och yogacentret Argayall. Vägen går precis bredvid en bergvägg och känns liksom lite läskig även en vanlig solig dag, så jag förstår verkligen att de stänger av dem. Undrar hur det fungerar för dem som bor på och bakom Argayall. Om de kan stanna där eller om de är evakuerade.

Den här eminenta Gomerabloggen (på engelska) lovar uppdateringar om läget. Kolla in den om du vill veta vad som händer. Där sägs att ovädret ska hålla i sig i ett dygn ungefär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.