Noah’s Ark – vegetariskt café i Valle Gran Rey

En ny favorit för mig i Valle Gran Rey i vintras var Noah’s Ark. Det är ett fik, som har öppet på dagtid, och som också serverar lättare mat. De kallar maten för tapas. Det är små rätter, men inte den typen av mat som man traditionellt förknippar med tapas.

Maten är vegetarisk. I det inkluderar de även mjölkprodukter och jag tror att det kan vara ägg också ibland. Men om du är vegan är det ändå hit du ska gå. Personalen, som pratar bra engelska, kommer att kunna upplysa dig om vad som är veganskt och komma med alternativ för dig som vill äta helt växtbaserat. En del av deras smoothies innehåller till exempel komjölk i sitt originalutförande, men det går utmärkt att få dem med sojamjölk i stället.

Öppettiderna är 10–17 på vardagar och 10–16.30 på helgerna. Min favoritmåltid att äta här är frukost, som de serverar fram till kl 13. Det finns så många varianter på frukost att jag nästan aldrig lyckades bestämma mig. Till slut blev det surdegsbröd (som var gott men inte fantastiskt) med avokado, en skål med fruktsallad och en fruktig smoothie.

Smoothiemenyn är gedigen och det finns hela spektrat från nyttiga varianter med rödbetor eller bär och hampaprotein till efterrättsinriktade smoothies med kokosmjölk och söta frukter. Jag vill minnas att jag särskilt gillade en smoothie med passionsfrukt och kokosmjölk.

De brukar alltid ha en dagens rätt, som i princip är en hel lunch om du inte är vansinnigt hungrig. Annars kan många rätter vara smårätter där du behöver beställa flera för att bli mätt, så om du är hungrig kan det vara bra att kolla upp i förväg hur mycket mat det är. Det finns alltid en dagens paj också, som brukar vara god.

De gröna pannkakorna som beskrivs på skylten ovan var himmelska, med kikärtor, mandel, tahinidressing och grejer; och så fick man en sallad till det.

Noah’s Ark är helt klart ett favoritställe i Valle Gran Rey. Nu när jag är långt därifrån längtar jag tillbaka och ångrar lite att jag inte åt där fler gånger när jag var i krokarna.

3 tankar kring ”Noah’s Ark – vegetariskt café i Valle Gran Rey

 1. Hej!

  Jag åt på den restaurangen i november i fjol och det smakade verkligen gott! En annan fråga – hur bor du när du tillbringar veckor där varje år?

  Mvh
  Gunilla

  1. Hej Gunilla! Kul att du också gillar Noah’s Ark. Jag brukar hyra lägenhet i Valle Gran Rey – har hyrt några olika, och när jag är där brukar jag alltid skriva på bloggen om lägenheten jag bor i för tillfället. Kanske lättast att skriva in ”lägenhet” i sökrutan om du inte vill bläddra tillbaka i bloggen på måfå? På den här sidan, under rubriken ”Bo i lägenhet på La Gomera! hittar du också lite info om lägenhetsuthyrare: https://gomera.nu/resa-och-bo-pa-la-gomera/ Annars hittar du en hel del genom att googla också. Hoppas att du hittar det du söker! :-)

   1. Tack för tipsen! För vår vistelse där i november i år hade jag redan hunnit boka men ska ta vara på dina tips inför nästa vinter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.