Mango eller manga?

När jag handlar mango på Kanarieöarna så står det ofta manga på skylten och kvittot. Men ibland har jag sett mango också, och det ordet finns definitivt också på spanska. Är det två olika saker? Vid ett tillfälle när jag hade gått och undrat över det ett tag så frågade jag killen i fruterían i Valle Gran Rey. Han förklarade. (Jo, jag har väl sagt att frukt och grönsaker är det enda jag kan prata om på spanska?)

Enligt fruteríamannen är mango mindre. Den har mer smak men också mer fibrer och är därför svåräten som den är. Däremot används den i till exempel glass. Mango finns på sommaren på La Gomera och det säljs inte så mycket av den.

Manga är större frukter. De är mjukare och går bra att äta rakt av. De finns på vintern på La Gomera, och det är alltså den som jag brukar kalla mango och njuta av runt årsskiftet. Mangosäsongen (eller mangasäsongen, tydligen) brukar ta slut någon gång under januari till min stora sorg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.