Målbild: hur länge vill jag vara borta?

Jag har märkt att bland oss svenskar som inte gillar mörker och kyla så varierar det vilken tid på året man vill fly. Den senaste månaden har jag träffat flera personer som är förvånade över att jag är kvar i Sverige. Själv tycker jag att hösten är fin i Sverige. September är en av mina favoritmånader. Oktober brukar också vara helt okej, i alla fall den första halvan eller så.

För mig är mörkret och kylan ungefär lika illa. Mörkast är det ju kring jul, och kallast brukar det vara i januari och februari. Och så vill jag helst åka bort från julhetsen också. Fast november är ingen höjdare heller. Ungefär nu, i slutet av oktober, går gränsen för när jag inte vill vara i Sverige.

Jag har förstått att för många är november den värsta mardrömmen. Jag gillar inte heller november, men då har mina solceller inte laddat ur än, så jag brukar överleva. Och för andra är februari den värsta tiden, medan jag tycker att då har ju allt vänt och det blir ljusare och dessutom brukar solen kunna titta fram en del. Fast hu, så kallt det brukar kunna vara.

Så vilken är min målbild? Om jag fick välja helt fritt och alla praktiska saker var lösta, vilken period skulle jag vara på La Gomera då? Kanske 15 november–15 mars?

Nåja, där är jag inte än, men jag är i alla fall mycket nöjd med att jag i vinter kommer att fly från den 21 december till den 3 februari. Nu är det bara att stå ut med november. Förresten har det varit rätt så varmt och skönt i Stockholm den senaste veckan, så det så!

2 tankar kring ”Målbild: hur länge vill jag vara borta?

    1. Bra frågor! :-) Ja, jag tror att jag skulle vara borta den tiden om det funkade bra med resten av livet. Nej, jag avskyr februari också men den är lättare än de tre föregående eftersom det har vänt och det blir ljusare för varje vecka. Och för att en så stor del av vintern ligger bakom mig :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.