Lunch på Mirador i La Calera

I går åt jag lunch på Mirador här uppe i La Calera. Jag har faktiskt inte ätit där tidigare, vilket är lite märkligt med tanke på att jag bor bara ett par hundra meter därifrån. Fast det beror nog mest på att jag inte äter ute så mycket. Jag hade inbillat mig att de inte skulle kunna erbjuda något vettigt vegetariskt alternativ, men där hade jag fel.

Det fanns en vegetarisk rätt på menyn, och där stod det något i stil med ”dagens vegetariska rätt”. Jag frågade vad det var, och tänkte att om det inte var något jag ville ha så skulle jag bara beställa papas arrugadas med mojo, för det har jag inte ätit en enda gång den här vintern och jag kände verkligen för det. Men när jag frågade så var det en tallrik med lite allt möjligt, inklusive sagda kanariska potatisar, så då var det bara att slå till.

Oj, vad gott det var! Ris, grönsaker (lite kål och annat som var wokat), en stekt banan, getost, den kanariska ostkrämen almogrote, ett stekt ägg, lite färsk frukt som kanske inte helt passade in egentligen. Och som sagt papas arrugadas con mojo. Och säkert något mer som jag glömmer nu. Jag blev mycket nöjd med maten. Och det borde inte vara något problem för restaurangen att ordna fram en vegansk variant för den som vill, genom att låta bli osten, ostkrämen och äggen.

Som namnet antydde går inte utsikten av för hackor heller. Om jag hade varit i La Calera på tillfälligt besök hade jag säkert varit hänförd av den också, men nu ser jag ju den varje dag, både från lägenheten och om jag tar en promenad på berget, så jag tog inte ens ett foto. Men det ser ut någonting sådant här minus växten i förgrunden, för restaurangen ligger nedanför den här platsen på berget.

Det finns flera restauranger i La Calera förutom Mirador. På La Orquídea, som ligger precis runt hörnet från lägenheten som jag bor i nu,  har jag ätit en gång men blev inte så nöjd med vegorätten jag beställde. Det finns en restaurang som heter Sebastián, tror jag, som jag inte har provat men där jag har hört att det inte finns några vegetariska alternativ men däremot bra fisk och kött. Och så finns El Descancillo (viss reservation för stavningen), som jag inte heller har provat, som ligger runt hörnet från Mirador. Det kan alltså vara så att Mirador är den bästa restaurangen i La Calera, åtminstone med mina mått. Jag har hört att deras tortillas, omeletter alltså, också är riktigt fina.

2 tankar kring ”Lunch på Mirador i La Calera

  1. Trevligt att höra att du fick så god vegetarisk mat på Mirador . Ska förmedla det vidare. Om man gillar fisk så är verkligen Sebastian den bästa. Tyvärr som du skriver har dom inga vegetariska alt. Men som sagt fiskälskare kommer att älska stället
    Tilläggas bör att deras portioner är jätte,jättestora men man kan få halv portion som även den är stor.

    1. Ja, det var verkligen gott – förmedla det gärna vidare! Och bra att veta att Sebastian är La Caleras bästa fiskrestaurang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.