Ljusa sommarkvällar på La Gomera

Jag är ju bara på La Gomera på vintern, och jag har liksom tänkt mig att solen går upp och ner nästan samma tid året runt där, för att det är så mycket närmare ekvatorn än vad Sverige är.

Men det är fortfarande en bra bit mellan Kanarieöarna och ekvatorn, och eftersom jag är på La Gomera ganska många veckor under vintern så märkte jag att solnedgången skedde en bra stund senare i början på februari när jag åkte hem i år, jämfört med när jag kom dit strax före jul. En halvtimme senare faktiskt.

Så jag började fundera på hur mycket det egentligen skiljer mellan sommar och vinter. Enligt Android-appen Sun & Moon är det nästan två timmars skillnad mellan sommar och vinter, både på morgonen och på kvällen. Den 21 juni går solen upp 6.13 och ner 20.08. Den 21 december går solen ner 18.18 och upp 7.57.

Det borde alltså vara ganska ljust på kvällarna på sommaren även på La Gomera, och inte bara här uppe i norr. Någon som är eller har varit på La Gomera både på sommaren och på vintern och som brukar tänka på skillnaden i ljus?

1 tanke kring ”Ljusa sommarkvällar på La Gomera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.