Lite andra regler för livsmedelshygien här

En av mina favoritmatbutiker här i Valle Gran Rey är ekoaffären vid busstationen. De odlar sina grönsaker själva på marken precis utanför butiken. Snacka om närodlat och efter säsong!

Och så köper de in ekologiska skafferivaror, och ibland kan man till och med hitta en ekologisk getost från El Hierro i kylen – den goda osten som jag åt när jag var på denna grannö för ett par år sedan.

En dag när jag var i den här butiken så låg det en katt i hyllan (jag ber om ursäkt för usel bild): 

De verkar inte vara lika hårda med reglerna för livsmedelshantering här som i Sverige ;-)

Och apropå det så skajpade jag med maken och nämnde då en söt hund som jag hade träffat:

”Jaha, var då?”

”I mataffären”, sa jag utan att tänka på att det skulle vara något särskilt med det.

”Vadå, i koppel?”

”Nej alltså, det är ägarnas hund, den brukar hänga där.” Och först nu insåg jag att det kanske inte är standard, sett med svenska ögon, att man som butiksägare låter sin hund gå runt fritt i en mataffär, ha ha :-)

Nu pratar jag inte om samma mataffär, utan det här är den lilla butiken som ligger bara ett par hundra meter från lägenheten jag hyr i La Calera. Och den söta hunden ser ut så här:

Här har jag tidigare skrivit om vilka jag tycker är de bästa mataffärerna i Valle Gran Rey.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.