Lägenheten jag hyrde hos Apartamentos Rivas

Den här vintern hyrde jag lägenhet hos Apartamentos Rivas i La Calera i Valle Gran Rey. Lägenheten är en liten etta med ett litet kök och en liten terrass.

Det bästa med själva rummet är skjutdörrarna:

20150105_101657Det är alltså ingen balkong, utan bara ett tunt staket utanför, men man kan dra ifrån alla de här tre dörrarna och sitta strax innanför och titta ut över havet. Eller för den delen ligga på sängen och göra detsamma.

Ja, det är en obäddad säng du ser till vänster. Jag har hört att det finns människor som bäddar sängen. Jag tror att det kan vara samma personer som stryker kläder. Jag hör inte till dem :-)

Det här är en lägenhet som passar utmärkt för en person att bo i. Eftersom jag är just en person så hade jag bara en säng, men är man två så får man förstås två sängar. I stället för den andra sängen hade de ställt in ett litet bord åt mig som jag kunde sitta och jobba vid. Det går alltså att bo två personer i lägenheten också, men då måste man nog vara ett par, eller i alla fall inte ha något emot att bo väldigt tätt inpå sin kompis.

Det finns också ett kök som innehåller allt jag behöver.

20150105_101644

Och via köket finns dörren ut på den lilla terrassen, som också har utsikt över havet.

20150105_101628

Jag betalade 38 euro per natt för den här lägenheten. Den kostar egentligen 40 euro men jag fick en liten rabatt för att jag bodde i den ensam. Då ingår wifi, lakan och handdukar samt städning en gång i veckan. Det finns ingen tvättmaskin i lägenheten, men det finns en på hustaket som jag får använda för 5 euro per maskin. Det finns fler lägenheter i huset. De två som ligger högre upp har stora terrasser som jag suktar efter, särskilt den ena är verkligen stor. Men de lägenheterna är dyrare. 50 euro per natt kostar de, och det blir för dyrt för mig, som ju vill bo där en längre period. Det finns också två (eller är det tre?) lägenheter på våningen under, men jag de ser inte ut att ha så fin utsikt, och jag känner mig inte så lockad av att bo i någon av dem.

Det är svårt att hitta ett billigt boende i Valle Gran Rey under vintern. Det här är ju nästan en så liten lägenhet man kan hitta. Och jag lyckades inte hitta något under 35 euro per natt med de krav jag har (som är wifi, balkong eller terrass – helst mot havet, eget badrum, fullt utrustat kök, tillgång till tvättmaskin). Det är ofta svårt att pruta ner priset, även om man bor i någon månad eller så, eftersom lägenhetsuthyrarna inte har några problem att fylla sina lägenheter under högsäsongen, det vill säga vintern. Dessutom har de svårt att fylla lägenheterna på sommaren, så de behöver i princip dra in de pengar de behöver under vintersäsongen. Fast den säkert dubbelt så stora lägenheten i Guahedún i Vueltas – en tvåa – som jag har hyrt de två föregående vintrarna kostade 37 vill jag minnas; det känns som en smula sned prissättning.

Det innebär att mina 35 nätter i Valle Gran Rey gick på 1 330 euro. Mycket pengar, i alla fall för mig, men betydligt billigare än att bo på hotell.

Jag gillade den här lägenheten. Så mycket att jag faktiskt har hyrt den nästa vinter också. Och faktiskt så lyckades jag pruta ner priset några euro per natt då. Hurra!

2 tankar kring ”Lägenheten jag hyrde hos Apartamentos Rivas

  1. Hej, tack för din blogg som jag läser med stort nöje. Har varit på La Gomera vintertid. Läser med förvåning att den lägenhet som du hyrde tidigare, vid Vueltas, var både större och billigare. Söker nu själv efter en lägenhet. Antingen i sommar eller till vintern. Kan du förklara varför du inte fortsatte att bo där utan valde den i La Calera, som tycks väldigt trång. Vågar man chansa på att hitta ett boende på plats, utan förbokning? Tyckte det var många hus med lapp om telefonnummer att ringa, antar att de inte finns på Internet.

    1. Hej Åke!

      Tack för dina fina ord om bloggen! Orsaken till att jag inte bodde i lägenheten i Vueltas en tredje gång var helt enkelt att jag var för sent ute det året. Ska man vara i Valle Gran Rey över jul och nyår så är det bra att vara ute i riktigt god tid, gärna ett år innan. Jag skickade min förfrågan i april men då var lägenheten redan uthyrd. Så då letade jag vidare och hittade den här lägenheten i La Calera, som jag trivs bättre i – även om det inte är något fel på den i Vueltas heller; jag känner mig bara mer hemma i den här lägenheten.

      Personligen skulle jag inte åka till Valle Gran Rey utan att ha bokat boende i förväg, men det är kanske framför allt för att jag är sådan som person – har alldeles för stort kontrollbehov för det :-) Dessutom har jag, som jag skrev i det här inlägget, några krav den lägenhet jag hyr eftersom jag vill att den ska fungera som mitt hem och kontor fullt ut under tiden som jag är i Valle Gran Rey. Om du ska vara borta i den värsta högsäsongen runt jul och nyår och i början på januari skulle jag inte chansa om jag var du. Under sommaren gissar jag att det går bra att hitta boende på plats. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.