La Mérica 2015 – vandring från Valle Gran Rey till Arure

I lördags vandrade jag nerifrån Valle Gran Rey upp till Arure på berget La Mérica. Jag hade egentligen inte tänkt orda så mycket om den vandringen, eftersom jag har skrivit om den flera gånger tidigare. Men så är det en så vacker vandring att jag inte kunde låta bli att ta de där bilderna jag redan har tagit tidigare. Och nu kan jag inte låta bli att lägga upp dem i det här blogginlägget. Läs om du vill :-)

Här kan du läsa om de tidigare gångerna när jag har gjort den här vandringen:

Vandring: från Valle Gran Rey till Arure via La Mérica (januari 2014)

Vandring Valle Gran Rey – Arure – Valle Gran Rey (januari 2012)

Den här gången hade jag trevligt sällskap av Agneta och Pehr, som var i Valle Gran Rey i några dagar.

Det bästa med La Mérica-vandringen är att den är så varierad – man får tillfälle att se många typer av natur längs vägen. Den är också varierad i ansträngningsgrad. Det är den första biten som är den jobbiga. Den går upp upp upp, och hjärtat får jobba hela tiden. Väl uppe är det rätt så platt. Och utsikten är magnifik. 20150124_113526

Uppe på platån kan man gå en liten omväg som är väl värd besväret. Den går till en utkiksplats vid ett träd. Trädet är synligt nerifrån byn, och halva nöjet med den här vandringen är att efteråt peka upp mot trädet nerifrån dalen och säga ”Där har jag varit.”

20150124_130953

Vid trädet har man den bästa utsikten på hela dagen, och om vädret är hyfsat klart så ser man både El Hierro och La Palma därifrån. Det är också den bästa platsen att äta lunch på, om du frågar mig.

Som en extra krydda hade någon placerat en svensk (!) flagga på den här platsen. Kul! Vet du vem? Lämna gärna en kommentar och berätta! :-)

20150124_130433(0)

Efter lunch fortsatte vandringen. Eftersom man går på en platå försvinner känslan av att vara i bergen; det känns mer som att vara nere vid havsytan:

20150124_131647

Mot slutet av vandringen blir det en annan typ av natur igen – mer träd:

20150124_140952

Vi hade haft fint väder hela tiden men nu började det dra ihop sig. Dessutom är det alltid kallare här uppe. Jackorna åkte fram.

Väl framme i Arure drack vi färskpressad apelsinjuice på restaurangen El Jape medan vi väntade på bussen. Sedan stod vi ute och väntade på bussen. Mina shorts var helt rätt under hela vandringen, även mot slutet faktiskt, eftersom jag alltid blir varm när jag rör på mig. Men nu var de helt fel. Fy, vad jag frös! Jag borde ha ett par byxor med avtagbara ben.

Till slut kom bussen, och vi var nere i dalen kanske 20 minuter senare. När jag klev av var det bara att ta av sig jackan direkt – det var varmt och skönt. Jag satte mig på balkongen och värmde mig i solen.

En fin vandringsdag. Och det var inte sista gången jag gjorde den här vandringen.

4 tankar kring ”La Mérica 2015 – vandring från Valle Gran Rey till Arure

  1. Det var inte jag som flaggade men när min väninna kommer i nästa vecka ska jag försöka få med henne på denna vandring. Har gått en gång men då omvänt från Arure ned till Calera men det var mycket sten som man lätt rutschade på . Är rädd att falla och bryta nåt uppåt är nog bättre men kanske mer konditionskrävande

    1. Det är lättare teknikmässigt att gå den uppför,men konditionsmässigt är det ju tyngre förstås. Hjärtat får pumpa ordentligt :-) Om man känner av knäna brukar det också vara bättre för dem att gå uppåt.

  2. Hej! Hemkomna från Valle GR där vi gick till Arure och tillbaka :) Vi lunchade vid trädet och gick stigen längs bergssidan parallellt med leden. Lite regn och blåst när vi närmade oss Arure men annars varmt och skönt. Nedstigning till VGR på slutet var dock tokjobbig, trötta i benen och mycket sten att parera med fötterna. Men nu är vi tillbaka på hotellet – nöjda och belåtna med dagens ”lilla” tripp på 5,5 timmar :)

    1. Härligt! :-) Jag tror att det bara är en gång som jag har gått den både upp och ner, och jag känner igen det där med att jag var ordentligt trött på slutet. Och även nästa dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.