Kryssning till Kanarieöarna

Just nu ligger ett kryssningsfartyg inne i hamnen här i Valle Gran Rey. Även om jag inte hade sett båten redan uppifrån min lägenhet i La Calera så hade jag förstått när jag kom ner på stan att det var något på gång. Det språk som hördes mest i dag var nämligen inte tyska utan brittisk engelska. Ett brittiskt fartyg alltså. Jag tror att det är den båt som heter Thomson Majesty, som man kan läsa om i Willies blogginlägg (på engelska) från förra vintern . I så fall rymmer det 1 500 passagerare – och det gör stor skillnad på en liten ort som Valle Gran Rey. Och här var jag tvungen att kolla Wikipedia hur många invånare Valle Gran Rey har. Enligt den artikeln var det 4 240 invånare år 2013. Men alla dessa 1 500 personer stannar förstås inte i Valle Gran Rey; Thomson ordnar utflykter runt ön för passagerarna, och vandringsturer.

På vintrarna kommer det alltid några kryssningsfartyg till Valle Gran Rey – även om de flesta snarare stannar i San Sebastián. Båten stannar över en dag och åker sedan igen. Enligt ovannämnda blogg är det bra reklam för La Gomera, eftersom många av dem som kliver i land här över dagen gillar stället- (så klart, vem gör inte det ;-) – och rekommenderar det till sina vänner.

När det kommer ett så här stort fartyg till hamnen i Vueltas blir det extra märkligt att det inte finns någon hamnbyggnad. Tur då att det har börjat byggas en nu. Jag vet inte hur tidsplanen ser ut för den, men jag har inte sett att det har gått framåt under tiden jag har varit här.

Samtidigt som jag började skriva det här inlägget hördes tre tut nerifrån Vueltas, och så började fartyget backa ut från hamnen. Jag kunde inte låta bli att undra vart det är på väg härnäst. Jag googlade lite och hittade en ökryssning (länk borttagen pga finns inte längre) som har en dag i Valle Gran Rey. Det måste vara den. I så fall är de på väg till El Hierro nu, och det ser ut att kunna stämma med vilket håll de åker åt.

20160203_132800.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.