Köp avokado direkt

Gillar du avokado? Då ska du få ett tips som du måste göra direkt när du kommer till La Gomera.

Det finns fantastiska avokador på La Gomera. Så klart – de växer ju där! Den bästa sorten tycker jag är den som har grönt, mjukt skal. Den svarta skrovliga är oftast inte riktigt lika bra om du frågar mig.

Jag äter avokado varje dag när jag är i Valle Gran Rey. I alla fall om jag har lyckats tajma så att jag alltid har några mogna hemma. I butiken hittar du i princip aldrig några mogna avokador. (Jo, det finns undantag förstås, men i princip.) Och nej, gå inte och kläm på frukterna i butiken! :-) I stället köper du hårda avokador och lägger dem hemma i köket för att mogna. Jag brukar tänka att det tar fem dagar ungefär innan de är mogna. Och sedan är de bra i ytterligare ett par dagar efter det.

Och det är det här som är tricket: Köp avokador det första du gör när du kommer till La Gomera! Det gäller förstås särskilt dig som bara är där i en vecka; då kan du i alla fall äta dessa fantastiska frukter under dina sista dagar på ön. Men även du som är där längre tid vill förstås kunna avokado hela tiden – vem vill inte det liksom – och då gäller det att köpa några frukter direkt, och sedan fylla på vartefter, så att du alltid har ätmogna frukter. Vill du äta en avokado om dagen behöver du köpa en varje dag eller två varannan dag. Ingen raketforskning alls :-)

Jag äter helst min gomeriska avokado uppskuren i halvor tillsammans med tamarisoja, sesamfrön, svartpeppar och surkål av märket Demeter (finns på NaturVal Gran Rey i Vueltas eller på ekoaffären vid busstationen). Mums!

Ett av alla avokadoträd som växer i Valle Gran Rey

1 tanke kring ”Köp avokado direkt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.