Kommer direktbåten till Valle Gran Rey tillbaka?

När jag skulle åka hem från Valle Gran Rey för fyra år sedan så hade jag tänkt ta färjan som då gick direkt från Valle Gran Rey via San Sebastián och sedan fortsatte till Los Cristianos på Teneriffa. Några dagar innan jag skulle åka hem gick jag till biljettkiosken i hamnen i Vueltas. Där tappade jag fullständigt hakan när jag fick veta att den smidiga direktbåten skulle sluta gå några dagar senare. Det enda sättet att ta sig hem nu var att ta åksjukebussen över ön i en och en halv timme till San Sebastián och sedan båten därifrån till Teneriffa.

”Va? Vadå slutat gå? För alltid?” frågade jag, men det fick jag inget ordentligt svar på.

Och ja, ni vet, jag har fortfarande inte fått något ordentligt svar på det. Det är helt obegripligt hur de kunde ta bort direktbåten som gjorde att det tog typ en halvtimme att åka från Valle Gran Rey till San Sebastián och kanske en och en halvtimme från Valle Gran Rey och hela vägen till Los Cristianos utan byten.

Titt som tätt pratas det om att direktbåten ska börja gå igen. När jag var i Valle Gran Rey i vintras pågick en upprustning av hamnen i Vueltas, och vissa sa att det tydde på att båtarna snart ska börja gå igen. Den här artikeln (på engelska) säger att ”The new service is expected to launch in the not to distant future”. Vi får väl se hur det blir med den saken. Eftersom jag har hört det här varje år sedan de lade ner båtlinjen den 1 februari 2012 så tror jag inte på det förrän jag ser det. Men jag hoppas hoppas hoppas att det går en direktbåt i vinter, för å vad smidigt det vore! Då skulle jag dessutom göra den där turen till Playa de Santiago som jag aldrig kommer iväg på och som skulle gå smidigt med den här båtlinjen som åtminstone förr stannade där.

Vet du något mer om hur det går med direktbåtlinjen? Lämna gärna en kommentar och berätta vad du vet!

6 tankar kring ”Kommer direktbåten till Valle Gran Rey tillbaka?

 1. Hej nu är det Christer som svarar igen.
  Jenny du är inet ensam om att längta efter Gajonay Express väldigt smidigt med en fin åktur jag har inte hört något om att dom eller någon annan skulle ta upp rutten igen.
  Bygget vid hamnen är tror jag är till för kryssningsfartygen som kommer numer då och då dessa fartyg kommer från icke EU länder så det är säkert någon form av passkontroll
  och säkerhetskontroll det är roligt att du bryr dej ön betyder jättemycket för oss som älskar den med sina innevånare.

  1. Stort tack för svar! Vi får fortsätta att hålla tummarna för att den kommer tillbaka, helt enkelt :-)

   1. Hej Jenny! I månadskiftet april-maj tillbringade vi nästan tre veckor på vår favoritö. De första dagarna bodde vi i Playa Santiago och där kom vi i kontakt med ett jättemysigt brittiskt par. De hade bott i Playa Santiago i ca 20 år och var ägare till ett mysigt litet pensionat där hyrde vi en lägenhet.

    De hade fått information om att det planeras en båtförbindelse nästa år (2017) som ska gå från San Sebastian till Playa Santiago och Valle Gran Rey. Jag vet inte om det stämmer men jag hoppas…

 2. Sedan hösten 2017 går det en direktfärja igen! Det är Naviera Armas som kör sträckan Los Christianos-Valle Gran Rey. Vi ska åka dit snart så när jag kollade färjetiderna så blev jag glatt överraskad.

  1. Hej och tack för din kommentar! Du kommenterar dock på ett blogginlägg från den 21 april 2016. Precis som du skriver har det hänt mycket i den här frågan sedan dess, och jag har rapporterat om det regelbundet här på bloggen. Särskilt mycket har jag skrivit om det sedan de nya färjelinjerna startade i höstas, och i samband med att jag själv åkte hit till Valle Gran Rey den här vintern. Titta gärna in på de senaste inläggen här på bloggen. Kul att du ska till La Gomera! :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.