Jag bor i Vueltas den här vintern

Den här vintern hyr jag en lägenhet i Vueltas. Jag har bott i den två gånger tidigare, så jag vet att den innehåller allt jag behöver. Däremot har jag inte känt mig helt hemma i den. Det handlar mer om känsla än funktion. Så när jag hittade lägenheten uppe i La Calera, som jag har bott i de senaste tre åren, och som jag omedelbart blev kär i, så blev jag kvar där.

Men i år bor jag nere i Vueltas igen. Förra året hade jag så svårt att gå, vilket gjorde det rätt besvärligt att bo i La Calera där det är mycket trappor och långt att gå överallt. Och eftersom jag i princip behöver hyra lägenhet ett år i förväg för att vara säker på att hitta något som uppfyller mina krav, och eftersom jag inte visste när jag hyrde lägenhet hur min fysiska status skulle se ut den här vintern så behövde jag hitta ett boende lite mer mitt i smeten. Facit är att jag opererade höften i augusti och att jag just nu går alldeles utmärkt för det mesta (utom när den andra höften ger sig till känna eller när jag har en dålig knädag).

Så nu bor jag i Vueltas. Jag måste säga att jag tycker bättre om den här lägenheten nu än vad jag har gjort tidigare. Det är knappast den som har ändrats, så det måste vara jag :-) Dessutom är det extremt smidigt att bo mitt i smeten. Det finns två suveräna matbutiker inom några tiotals meter från lägenheten, det är nära till de flesta andra mataffärer, det är nära till stranden, det är nära till alla aktiviteter som jag vill göra.

Det jag saknar mest med lägenheten i La Calera är att kunna se solnedgången inifrån lägenheten. Nu behöver jag gå ut för att se den, och förflytta mig säkert flera hundra meter. Stackars, stackars mig ;-)

4 tankar kring ”Jag bor i Vueltas den här vintern

  1. Cheer up. Maybe it’s not bad at all that you have to get outside to see the sunset. Personally I like it more when I get to be ”part of it”. Sort of being inside the landscape when sun sets down. That way I experience it better by hearin the sounds (waves) and feeling the wind. I bet that when get back to La Calera you’ll be missing the sunset by the sea.

    1. Yes, you’re right, there is a time and a place for everything. I like that you’re writing ”cheer up”, like this is a real problem :-)

  2. Visst är det El Hierro solen försvinner bakom! Vilka fantastiska bilder du tar. Längtar tillbaka dit.

    1. Tack! :-) Ja, det är El Hierro. På dagar som inte är så klara så ser man den inte från Valle Gran Rey, men vid solnedgången kommer den i princip alltid fram :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.